Vi flytter i sommerhus hele året

Regler om helårssommerhus har i mange år været stramme, men efterhånden lempes de mere og mere. Det giver mulighed for rigtig mange at tage fra deres faste bolig inde i byen ud i det fri. Tit og ofte finder folk deres sommerhus som et fristed. Men hvad skal man tage stilling til inden, og hvorfor flytter man ud i en højst sandsynligt mindre og ikke så moderne bolig.

Hvad skal vi huske hjemme fra?

180 kvm familiebolig. 2 børn 2 voksne. I er godt klar over der kommer langt mindre plads i jeres hyggelige sommerhus. Få fat i en række flyttemænd der kan hjælpe med opbevaring af jeres nuværende ting. De kan ikke være i sommerhuset. Lig en plan for, tag gamle møbler ud fra sommerhus ind med nye. Hvordan skal i forholde jer til vinter? Er der vand året rundt, hvordan er huset isoleret og hvordan går i varme i hytten. Listen er rigtig lang, derfor skal i have lagt en fuldstændig lige linje for hvordan det hele skal foregå. Så går det meget nemmere end som så.

Nye regler med sommerhus? Hvordan lyder de.

Hvis du opfylder følgende regler, er du berettiget til at bo i dit sommerhus året rundt. Læs med her.

  • Du har ejet dit sommerhus i mere end et år. Du er førtidspensionist. Efterlønsmodtager. Modtager fleks ydelser.
  • Du har et hus, der lovligt blev anvendt til helårsbeboelse, da området blev til sommerhusområde.
  • Du har fået dispensation af kommunen, for hvor dit sommerhus ligger.

Vi er tættere end før

Det er ingen hemmelighed, at mindre plads, giver mindre rum til at være alene. For mange er det en stor mulighed for at tilbringe mere tid sammen. Finde hinanden som man ikke havde gjort før. En stor enhed. Børnene ser os fra en anden side og omvendt. Men der skal selvfølgelig være plads til at an kan trække sig væk, og have alene tid. Alt i alt, så kan det være en rigtig god idé at flytte i sommerhus – for hele familien.

Written by