Bliv klogere på danske iværksætterhistorier

Hvad skal der til for at blive iværksætter? Handler det mest om held eller mest om fandenivoldskhed? Og hvilke andre elementer spiller ind? Det er ofte fascinerende at høre om, hvordan danske iværksættere har udviklet geniale idéer til millionforretninger, og via dette link kan du læse om en række af de bedst kendte danske iværksættere og erhvervspersoner – hvem ved, måske kan du lære noget om dem?

Jesper Buch var ansat som trainee ved den danske ambassade i Oslo, og fik lyst til at bestille en pizza. Hvorfor ikke gøre det online? Fordi ingen på det tidspunkt havde indsat, at markedet for fastfood kunne eksplodere online. Oplevelsen i Oslo blev startskuddet til det vi senere kom til at kende som JustEat.

Hvordan laver man lakrids?

Johan Bülow vidste at han ville være selvstændig, men viste ikke hvilken branche han skille kaste sig over. Han havde imidlertid en sød tand og en kærlighed til lakrids. Hjemme i moderens kælder på Bornholm blev der herefter eksperimenteret på livet løs, indtil den perfekte lakrids var i hus.

Fælles for både Jesper Buch og John Bülow er, at de begge havde beskæftiget sig med handel og afsætning, men ikke konkret med de produkter, de endte med at blive berømte for. Bülow vidste ikke noget om at lave lakrids – faktisk måtte han investere en god portion af sine sparepenge på at alliere sig med en mand, der havde erfaring med lakridsfremstilling.

Tro på projektet

Buch var heller ikke manden der kunne lave alverdens computerkoder. Men du havde et brændende ønske om at starte en virksomhed og få succes. Det handler om at kunne se projektet for sig, og ikke mindst at kende sig selv. Når du kender dine egne evner – og tror fuldt og fast på dem – ved du også hvornår du har brug for hjælp udefra. Og er du en god sælger, skal du nok få flere mennesker med på holdet – både medarbejdere, kunder og investorer.

Det er de færreste der bliver millionærer, og det er endnu færre der bliver det ved et tilfælde. Det kræver den gode idé, den rette timing og så masser af arbejde. Alt dette kan du blive klogere på ved at dykke ned i artiklerne om erhvervsprofiler på Find-Virksomhed.dk.  

Written by