Symbolet af et trofæ

Et trofæ, en fysisk genstand der symbolisere at man har sejret. Trofæer bliver givet i mange forskellige kategorier og årsager. Trofæer bliver typisk givet under konkurrencer, hvor deltager alle sammen går efter at vinde det flotteste og største trofæ, som de kan vise frem til venner og familie, som bevis på at man har udrettet noget. Mange kender trofæer fra sportsverdenen, hvor pokaler bliver givet til vinderen, og sommetider også til anden- og tredjepladsen. Desto flere trofæer man kunne fylde børneværelset med desto mere respekt fik man. Det er samtidig en måde at se tilbage på alle de ting man har udrettet gennem årene. Designet af trofæerne er med til at gøre minderne mere klare for den enkelte, hvor fandt turneringen sted henne, hvilket årstal var det og ofte vil trofæet være designet som et symbol på sporten. Her kunne en pokal i fodbold, være designet med en top hvor en spillere løber frem mod en bold for at skyde den afsted.

 

Filmverdenen

Udover sportsverdenen, ser man trofæer have en stor betydning indenfor film, musik, stand-up og mange andre former for underholdning og performance. Den berømte Oscar statuette, giver personer med denne på reolen en øget mængde prestige og tilbuddene til at være med i den næste store film er lige for døren. Den er for nylig blevet vundet af en dansk instruktør for en fantastisk instrueret film, som helt klart kan anbefales at se.

 

Jagttrofæer

Trofæer har sin oprindelse fra det gamle Grækenland, hvor man brugte trofæer som krigsbytte for Zeus. Det samme er gældende i jagt, hvor flere jægere ønsker at få deres bytter op og hænge på væggene hjemme i stuen som jagttrofæer, så man kan vise alle sine fangster frem for gæsterne. En normal ting at se hvis man kommer ud på landet, i en jægers hus. Det er samtidig en hjælp til den enkelte jægere, der nu har et overblik over hvilke dyr han har skudt, og hvilke dyr han ikke har skudt. Det sætter den individuelle konkurrence i jagt for alvor i gang, og en jæger hænger ofte sine trofæplader op i stuen uden byttet. Det skaber en bevidsthed om hvad man skal ud og skyde næste gang, og man får et klart mål for sin jagt, og glæden ved et dræbt bytte bliver endnu større.

Written by