Sundtoldsmarkedet i Helsingør

Tag en tur 100 år tilbage i tiden og oplev de flotte dragter, hyggelige boder, gøgl og masser af stemning på det årlige sundtoldsmarked.

Masser af spændende boder

I år, 2019, var vi så heldige at vejret var eminent godt og solen skinnede fra en skyfri himmel og der var masser af mennesker til det hyggelige Sundtolsmarked der er åbent fra klokken 10-16. Og der er masser at se på for både store og små. Ildsjæle og lokale handlende havde opstillet boder der solgt alt fra legetøj fra omkring 1819 til røget fisk til iskold mjød og skipperlabskovs. Der var smags prøver ved mange af boderne hvor man f.eks. kunne smage lokal friskslynget honning og se hvordan man lavede pibetobak i gamle dage.

Aktiviteter for børn

Sundtoldsmarkedet er meget børnevenligt med masser af aktiviteter for børn (og barnlige sjæle). Der var en lille scene hvor der var forskellig optræden i løbet af dagen. Og rundt omkring på pladsen var der masser af hygge. Soldaterne viste gerne hvordan man lader en gammel musket og der var opstillet tidstypiske spil man var velkommen til at prøve. Lokationen lige ved vandet var både meget smuk og indbød til aktiviteter på vandet, hvor man kunne prøve en tur i en smakkejolle eller beundre det smukke træskib der lå til kaj. Båden ”Viking” tilbød også Kronborg rundsejling med start ved kulturværftet for 70kr for voksne og 30kr for børn.

Musik og sang

Flere lokale musikere var trukket i smukke dragter og spillede musik rundt om på pladsen og det lokal kor sang smukt på sundtoldsmarkedet. Det gav en god og autentisk stemning at alle handlende og optrædende var iklædt smukke dragter. Helsingørs borgmester Benedicte Kiær holdt en flot tale om Helsingør og Sundtoldens historie, selvfølgelig iklædt en smuk lavendel farvet dragt.

Åbne gårde

Helsingørs smukke bygninger og ikke mindst Kronborg fungerede som en levende kulisse til Sundtoldsmarkedet og i dagens anledning var der mange der havde åbnet deres private gårdhaver. Mange kunne besøges på egen hånd, mens de mest interessante kunne besøges med en guide der fortalte om deres historie.

Written by