Sådan kan du reducere elforbruget i dit hjem

Når man taler om energisparing, er det ofte boligerne, der kommer i fokus. Især når vi taler om elforbrug. Der er nemlig store muligheder for at reducere elforbruget i hjemmet, og på den måde gøre en indsats for miljøet – samtidig med, at man sparer penge. I denne artikel guider vi dig igennem nogle af de bedste tips til at spare på elregningen.

Invester i energieffektive produkter

Først og fremmest er det vigtigt at investere i energieffektive produkter. Dette gælder ikke kun lys og varme, men også elektroniske apparater som tv’er, computere og hvidevarer. Sørg for at købe produkter med A-mærket på – her er der tale om en officiel mærkning, som indikerer et lavt energiforbrug.

Skift gamle pærer ud med energieffektive LED-pærer

LED-pærer trækker væsentligt mindre strøm end almindelige glødepærer, og det betyder store besparelser i elregningen. Skift derfor alle dine gamle pærer ud med energibesparende LED-lyspærer – så kan man faktisk spare op til 80% af strømmen ved at skifte alle lyskilder i huset

Undgå at lade elektroniske apparater køre hele tiden

Der er desværre mange, som har deres computere, tv’er og andre elektroniske udstyr kørende 24 timer i døgnet. Dette trækker et væsentligt stort elforbrug , som hurtigt kan mærkes på elregningen. Derfor bør du undgå at lade unødvendige apperter kører hele tiden – især når det ikke er nødvendigt.

Gennemgå installationerne

Et sidste vigtigt skridt for at reducere elforbruget er at gennemgå alle installationerne i huset. Er der huller og revner, som kunne lukkes? Er der steder, hvor man kan isolere bedre? Tag et kritisk blik på boligen og se om du kan gøre noget for at reducere varmetabet. Du bør ikke selv rode ved installationer, hvis du ikke er uddannet elektriker. Derfor kan det være nødvendigt at hyre en professionel til at gennemgå alle installationer i huset. Kontakt din elektriker i Kolding.

Written by