Hvad skal du pakke til Caminoen?

I denne artikel får du den ultimative pakkeliste til Caminoen. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvordan du pakker din rygsæk, når du skal afsted på den famøse pilgrimsvandring.

Her kan du læse meget mere om det allermest nødvendige udstyr, som du skal have fat i, når du drager mod Santiago de Compostela.

 

Skal du vælge vandrestøvler eller vandresko?

Går du ned i den lokale outdoorforretning og spørger ekspedienten omkring, hvilket fodtøj du skal vælge, vil de formegentlig sige vandrestøvler. Og selvom det også på papiret synes som et fornuftigt og ganske naturligt valg, så kan virkeligheden sagtens være en anden.

Vandrestøvlen er bundsolid og beskytter godt imod ujævnt terræn, tung oppakning osv. Du vil altså have meget lidt risiko for at vride om, når du går i vandrestøvler.

Problemet er, at de ofte er væsentligt tungere end f.eks. vandresko, hvilket kan mærkes, når du går hen over Pyrenæerne på den første del af turen. Desuden kan du også få meget varme og svedige fødder, når du går i støvler, hvilket i længden øger risikoen for vabler eller gnavsår.

For nogle er det en religion, og vandrestøvlen er et fast element af enhver seriøs vandretur, mens andre klarer sig ganske fint med den lidt lettere vandresko.

 

Hvor stor en rygsæk skal du have med?

Som tommelfingerregel skal du altid gå efter at pakke så lidt som muligt. Og sikkert også mindre end hvad du lige umiddelbart tænker. Du skal jo selv bære på din oppakning, så den skal gerne være let.

Jo større rygsæk du har med, jo større risiko er der også for, at du kommer til at pakke en masse overflødige ting, som du bærer rundt på, men aldrig får behov for.

Derfor er en god størrelse på en caminorygsæk et sted mellem 30 – 50 liter. Der kan du sagtens have plads til en god letvægtssovepose, dine toiletsager, tøj og hvad du nu ellers skal have med.

Sørg for at din rygsæk har justerbare stropper, og at den distribuerer vægten ned til hoften og benene, så du ikke bærer rygsækken med ryggen eller skuldrene.

 

Hvad skal der ellers i rygsækken?

Du kan finde en masse detaljerede pakkelister på nettet, hvis du er helt på bar bund i forhold til, hvad der er godt at have med.

Sørg for at have tøj med til alle vejrforhold, da vejret langs Caminoen er meget omskifteligt, så du vil opleve både meget kolde og våde dage, samt varme og tørre.

Og ellers skal der som sagt så lidt som muligt i rygsækken. Dermed vil du være ret godt kørende til at komme afsted på Caminovandring.          

Written by