Guide: Alt du skal vide om registreringsafgiften i 2021

En ny bil er en dyr investering. Det er noget, som mange bruger lang tid på at tænke over og spare sammen til, og der er også mange, der vælger at låne penge i forbindelse med bilkøb. Det skyldes først og fremmest, at prisen på selve bilen typisk ikke er helt billig – særligt ikke hvis du køber en helt ny bil – men det skyldes også, at der er utroligt meget, der skal betales i forbindelse med køb af biler. Det gælder blandt andre registreringsafgiften.

Men hvad er registreringsafgift egentligt? Lige netop det spørgsmål kan du få svaret på lige her.

Hvad betyder registreringsafgift?

Registreringsafgiften er et beløb, der betales på ethvert køretøj – bil eller motorcykel – når den bliver købt, inden den må køre på vejene rundt omkring i Danmark. Afgifter er værdibaseret, og det vil sige, at afgiftens størrelse afhænger af værdien på det køretøj, som du har købt. Det er altså ikke en fast afgift, men derimod en der beregnes ud fra handelsværdigen på lige netop den dag, hvor du får bilen vurderet.

Registreringsafgiften er blandt de højeste i hele verden i Danmark, og den har faktisk været helt oppe at koste mere end selve køretøjet – nemlig hele 180% af køretøjets værdi. Altså er der altså mange penge, der skal lægges oveni en i forvejen dyr investering. I dag er den dog helt nede på 85%, hvilket stadig er mange penge at lægge oveni det store beløb, men væsentligt mindre end de 180%.

Hvornår skal registreringsafgiften betales?

Registreringsafgiften er et engangsbeløb, der betales, når du første gang registrerer dit køretøj. Hvis køretøjet er drevet af brændselsceller, og du anmelder det inden udgangen af 2021, så er du fritaget, men ellers skal den betales på ethvert køretøj – også hvis du importerer fra udlandet.

Der er flere og flere, der vælger at importere biler fra udlandet, fordi det er billigere – dette er dog ikke en måde at slippe udenom registreringsafgiften.

Få hjælp til at finde din registreringsafgift

Det kan være svært at finde frem til det beløb, der skal betales, når nu der lægges afgifter oveni beløbet på selve bilen. Dog er det ikke nødvendigvis en opgave, som du skal stå alene med. Faktisk findes der en række firmaer, der med glæde hjælper dig med at beregne registreringsafgiften på dit køretøj – heriblandt Motorkompagniet. De går simpelthen ind og laver en afgiftsberegning, så du får en konkret pris. Dog er det ikke en pris, som du kan få lang tid før, du skal bruge den. Som sagt er bilafgiften nemlig afhængig af markedet på den måde, at det er handelsværdien på bilen på den dag, hvor du køber den. Det er altså ikke sikkert, at du skal betale det samme, hvis du får lavet en vurdering i juli, men venter indtil oktober med at købe bilen.

Gratis vurdering af elbiler

Motor Kompagniet er et af de firmaer, der gerne går ind og vurderer bilens handelsværdi for at finde frem til et estimat på registreringsafgiften; og hvis du køber en elbil, så gør de det faktisk helt gratis.

Vi lever i en verden, hvor miljøet og planeten har brug for vores hjælp, og ét af de tiltag, som regeringen har taget for at nå de mål, som de har sat sig, er at lave en overgang fra biler, der drives af fossile brændstoffer til elbiler.

Motor Kompagniet vil gerne støtte op om denne sag, og det har de valgt at gøre ved at gøre det billigere for dig at vælge en elbil. Du skal stadig betale både bilens fulde pris og den fulde pris på registreringsafgiften, men du får vurderet din bil helt gratis.

Written by