Er du plaget af vedvarende smerter?

Vedvarende smerter er en tilstand, som for nogle kan påvirke livskvaliteten, da man kan være fysisk, psykisk og socialt begrænset grundet konstante smerter. En stor del af den danske befolkning er ramt af kroniske smerter, og mange skal lave med det resten af livet. Hvad kan man så stille op for at forbedre ens livskvalitet? Vi har samlet nogle gode råd i artiklen her.

Opsøg din læge

Hvis ikke du er blevet undersøgt og diagnosticeret endnu, bør du opsøge din læge. Din læge vil kunne give en vurdering af din situation og en eventuel behandling. Hvis du har kroniske smerter, så er formålet med behandlingen selvfølgelig at slippe for smerterne på sigt. For nogle er det slet ikke en mulighed, og her vil behandlingen i stedet kunne hjælpe på at mindske de vedvarende smerter, så det er til at holde ud. Derfor er det vigtigt at få en vurdering og lave en klar behandlingsplan, som enten lindrer eller fjerner smerterne.

Få behandling hos en fysioterapeut

Afhængig af hvad, hvor og hvorfor smerterne er til stede, så vil en fysioterapeut ofte kunne hjælpe med at lindre tilstanden i en eller anden grad. Fysioterapeuter har en række forskellige metoder til at behandle skader. Den mest anvendte er den manuelle behandling, hvor fysioterapeuten anvender sine hænder til at massere skaden. En anden behandlingsmetode er chokbølgebehandling, som går ud på at nedbryde bruskdannelser i senen, som typisk forsager en dyb smerte. Den anvendes som ofte hvis man oplever at have kraftige og vedvarende smerter, da den er effektiv.

Undgå dette

Når du konsekvent har smerter, så kender du formegentlig til, hvad du bør gøre, og hvad du ikke bør gøre. Hvis du eksempelvis har rygproblemer, så er du godt klar over, at du ikke bør sidde i en forkert arbejdsstilling, når du er på kontoret fra 8-16. Hvis du har en skulderskade, så ved du også godt, at du bør holde dig fra at bære tunge tasker med den skulder. Undgå derfor de ting som du ved kan påvirke dine smerte og forværre din situation. 

Written by