En aften ved havet

Mørket var faldet over Korsør

Mørket havde sænket sig over Korsør og konen og jeg sad i bilen på vej mod stranden, hvilket vi efterhånden har gjort rigtig mange gange her under Coronaen men det var ikke for at gå en romantisk aftentur vi var taget afsted men derimod for at se om heldet var med os denne aften.

På ravjagt i vandkanten

Vi var taget på ravjagt hvilket er blevet en af vores helt store interesser og da vi endnu ingen børn har er vi ikke bundet på nogen måde så 3-4 gange om ugen tager vi ud for at finde rav. Vi startede for 7 måneder siden da vi blev introduceret for sporten gennem et af vores vennepar som havde gået på ravjagt nogle måneder og fra start af tiltalte tanken mig og heldigvis var min kone med på ideen og samtidig fik vi masser af frisk luft og motion, hvilket jo aldrig kan skade.

En ravlygte er ikke bare en ravlygte

Vi købte et par ravlygter i vores lokale Netto for nogle måneder siden og dem bruge vi den første tid vi gik på ravjagt og ofte går vi sammen med vores venner og så har vi en lille konkurrence kørende med at finde mest rav, tror nu det er mig og Søren der mest har dette kørende. En aften havde Søren en ny ravlygte med som han havde købt hos et firma i Jylland som hedder Ravfund og denne lygte skulle invies og så kunne jeg da godt se at vores ‘små’ legetøjs lygter ikke længere kunne holde stand så der gik ikke længe før jeg også fik købt en af disse vildt kraftige ravlygter hos Ravfund og så var vi kørende, konerne syntes vi var underlige og de kunne sagtens bruge deres små lygter, hvilket de fik ret i den næste månedstid og i dag har vi alle fire en lygte fra Ravfund. Du kan læse mere om firmaet ravfund.dk ved at klikke her.

Rav har jeg fundet interessant information om dog pænt lånt fra nettet og har du lyst kan du læse meget mere om dette herunder. For en god ordens skyld skal jeg nævne at dette opslag er lavet i samarbejde med Ravfund.dk og de var så elskværdige at sende en gratis ravlygte til mig for ulejligheden 🙂

Hvad er Rav

Det rav, som man samlede i stenalderen, stammer fra enorme skovområder, der for 55-35 millioner år siden havde spredt sig ud over store dele af det nuværende Nordeuropa.

Rav er hærdet harpiks, som nogle træsorter har svedt ud. Harpiksen dryppede ned i skovbunden, hvor det efter flere tusinde år hærdede og blev til rav. Intet sted er ravet dog fundet, hvor det er dannet. Hav, floder og isen fra istiderne har transporteret det vidt omkring – ravet er spredt over et kæmpe område – fra England i vest til Rusland og Ukraine i øst.

I dag findes de største forekomster af rav langs vestkysten af Jylland og langs de baltiske landes Østersøkyst. Ravskoven er en verden uden mennesker. For 40 millioner år siden var ravet harpiks, der gled ned ad stammerne i den mennesketomme skov. Insekter og planter blev fanget i harpiksen. Det er en fascinerende oplevelse at kigge ind i et stykke rav, der gemmer på viden om en tid, som ingen mennesker har oplevet. Har du selv haft held til at finde rav? Uanset om du har eller ej, ved du, at man skal være ualmindeligt heldig for at finde en stor klump rav. Eller meget dygtig til at læse vinden og havet for at vide, hvornår det er rav-vejr. I udstillingen kan du møde de rigtige ravsamlere og aflure dem tips og tricks.

 

 

Written by