Elbilerne er bedst for bykørsel

Om det er fordi du arbejder inde i byen og foretage de fleste af dine køreture derinde, eller om det er fordi du bor derinde, så er elbilen den sikre vinder for dig. Elbilen er ikke blot god for miljøet, men også meget økonomisk og mere fri fra høje afgifter. I denne artikel kan du læse mere om fordelene ved elbilerne når du kører meget i byen.

Spar på udgifter

Med en elbil sparer du en på brændstof og vægtafgiften, hvis du skifter fra en diesel- eller benzinbil. Elbiler mange km pr. liter og oftest med en stor forskel. Det er fx også gratis for dig parkerer i tidsbegrænsede zoner storbyer som fx København og så udleder de også mindre CO2 end diesel- og benzinbiler.

Eksempler på de perfekte bybiler er fx biler som Renault Zoe og Smart Forwo EQ Coupé

Skal du vælge en lille eller stor elbil

Bor du inde i byen, så er det oftest en fordel at gå med den store elbil. Dog kan det være at den ikke er tilstrækkelig nok til dit behov, fordi du fx har børn eller fritidsinteresser som fx Golf og har brug for at have lidt mere plads i bagagerummet mm.Bor du derimod ude på landet, kan det være vigtigere med lidt mere komfort i de større elbiler til de lange køreture.

Lån til elbilen

Skal du låne penge til den nye elbil, så skønner du dig selv bedre forudsætninger ved at få flere lånetilbud du kan sammenligne. Den nemmest måde at gøre det på, er at bruge hjemmesider som fx www.autolånet.dk, hvor du med én låneansøgning får tilbud fra flere banker.

Har du evt. flere lån, bør du overveje at lave et samlelån, hvor alle dine lån samles et sted. Oftest kan du spare på renter og gebyrer mm. Brug fx sider www.letfinans.dk.

Written by