Asbest kan være farligt, når det bliver sprødt, eller når det bliver forstyrret.

Asbest er farligt, når det bliver forstyrret. Når asbest forstyrres, bliver fibrene luftbårne og kan inhaleres. Asbestfibre kan forårsage alvorlige helbredsproblemer, herunder kræft. Øverst på siden Hvad er risiciene? Asbest er farligt, når det bliver forstyrret. Når asbest forstyrres, bliver fibrene luftbårne og kan inhaleres. Asbestfibre kan forårsage alvorlige helbredsproblemer, herunder kræft. Risikoen for helbredsproblemer afhænger af, hvor meget asbest du udsættes for, og hvor længe eksponeringen varer. Langvarig eksponering for asbest kan forårsage: Mesotheliom, en sjælden kræftsygdom, der angriber slimhinden i lungerne og brysthulen. Asbestose, en alvorlig ardannelse i lungerne, der gør vejrtrækningen vanskelig. Lungekræft (malignt mesotheliom vises muligvis ikke i 40 år eller mere). Kræft i maven, æggestokkene og tyktarmen. Risikoen for at udvikle lungehindekræft er større hos mennesker, der har været udsat for meget asbest.

Asbest Symptomer: Hvad du behøver at vide

Asbest-relaterede sygdomme diagnosticeres ofte mange år efter eksponeringen for asbest. Dette skyldes, at symptomerne på disse sygdomme, såsom lungehindekræft, først viser sig mange år efter eksponeringen. Af denne grund er det vigtigt at være opmærksom på symptomerne på asbestrelaterede sygdomme.
Den mest almindelige asbest-relaterede sygdom er mesotheliom. Mesotheliom er en kræftsygdom, der påvirker slimhinden i lungerne. Symptomer på mesotheliom kan omfatte brystsmerter, vejrtrækningsbesvær og hoste.
Andre asbest-relaterede sygdomme omfatter asbestose og lungekræft. Asbestose er en lungesygdom, der forårsager åndenød og hoste. Lungekræft er den mest almindelige kræftform i USA. Hvis du har arbejdet med asbest eller tror, du kan være blevet eksponeret, er det vigtigt at drøfte dine helbredsproblemer med din læge. Det er også vigtigt at søge læge, hvis du har symptomer på en asbest-relateret sygdom.

Giftkontrol: Hold din familie sikker mod utilsigtet forgiftning.

Poison Control er en fantastisk ressource for dem, der har brug for hjælp til at håndtere en potentiel forgiftningssituation. Personalet er vidende og venligt, og de vil arbejde hurtigt for at hjælpe dig med at løse situationen. De kan give værdifuld information om, hvordan man håndterer en forgiftning, og de kan også forbinde dig med lokale ressourcer, hvis det er nødvendigt. Hvis du nogensinde befinder dig i en forgiftningssituation, så tøv ikke med at ringe til Poison Control. Du vil være glad for, at du gjorde det. Ring på 1-800-222-1222 Anytime Poison Control er tilgængelig 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Det er ligegyldigt, om du leder efter information om, hvordan du behandler en forgiftning, eller du leder efter information om, hvordan du forhindrer, at en forgiftning opstår, Poison Control er altid klar til at hjælpe. De kan give oplysninger om giftstoffer og forgiftninger, hvordan man genkender forgiftninger, og hvordan man forebygger dem.

Link til artiklen

asbest tag

Written by