Vinsmagning i Danmark

Danmark byder på mange forskellige vinsmagninger. Der er både vinsmagninger i Jylland, på Fyn og på Sjælland og i flere forskellige byer. Så uanset hvor du bor, er der en mulighed for dig. Ved en vinsmagning vil en sommelier typisk fortælle jer lidt om vinene, så I kan blive klogere på historien bag, inden I selv skal smage. En vinsmagning er en hyggelig oplevelse, der er oplagt at dele med én, du holder af. Det er også en god gaveidé, hvis du kender en der holder særligt meget af vin. Det kan være, at din næste vinsmagning er smagningen, hvor du finder din fremtidige favoritvin!

Hvilke forskellige vinsmagninger kan man prøve?

En vinsmagning er ikke bare en vinsmagning. Der findes mange forskellige typer af vinsmagning. Du kan finde smagninger med fokus på hvidvin, rødvin, rosévin eller sågar portvin. Andre smagninger vil blande lidt af hvert. Derudover har nogle smagninger fokus på ét bestemt vinland. Det kunne eksempelvis være en smagning i portugisisk vin. Så har man en forkærlighed for et bestemt vinland, så er der med garanti en smagning, der specialiserer sig i netop det.

Selve vinsmagningen kan også tage forskellig form. Mange vinsmagninger finder sted rundt omkring i de danske byer på forskellige vinbarer, men vi har også flere vingårde i Danmark, der fremstiller deres egen vin. Her kan man komme til en vinsmagning og gå en tur i vinmarkerne samt opleve vinproduktion på nærmeste hold.

Hvad koster en vinsmagning?

En vinsmagning koster typisk et par hundrede kroner. Prisen vil variere alt efter, hvad der er inkluderet i smagningen. Nogle smagninger inkluderer et par få vine, mens andre inkluderer mange forskellige slags vin. Nogle vinsmagninger har også mad med ved siden af udover de vine, I skal smage. Det kan være kaviar, tapas eller sågar en hel middag. Dette spiller selvfølgelig også ind i prisen på en vinsmagning. Og så er prisen på vinene I skal smage selvfølgelig også en faktor. Hos greattaste.dk har vi lige nu 18 forskellige vinsmagninger fordelt rundt omkring i Danmark. Priserne varierer fra 100-750 kr., så der er med garanti noget for enhver smag og ethvert budget.

Written by