Smartwatch til børn kontra telefon

Er du begyndt at overveje, om dit barn skal have en telefon? I takt med skolestart, hvor barnet skal stå mere og mere på egne ben, kan der være behov for lidt ekstra tryghed og for at kunne komme i kontakt med barnet. Men synes du på den anden side, at en telefon er en dyr løsning, som dit barn måske alligevel ikke husker at kigge på?

Et smartwatch kan være løsningen. Smartswatches til børn har flere gode egenskaber og muligheder:

  • GPS
  • Opkald
  • Tekstbeskeder
  • Aktiviteter

Smartwatches fås i moderigtige designs og i et hav af farver. Køb Smartwatch til børn her.

Frihed under ansvar

Børnene vokser, når de får lov til mere og mere selv. Men det skal selvfølgelig foregå i trygge rammer, så både børn og voksne kan følge med.

Hvis man fx bor tæt på barnets skole og der er en god skolesti, så kan man ret hurtigt lade sit barn gå eller cykle alene i skole. Under Corona-pandemien blev mange børn pludseligt meget selvstændige, fordi forældrene ikke måtte komme med ind på skolen, men skulle sige farvel udenfor. Så nu skulle barnet selv finde sit rum, få sko og jakke på plads og putte madpakke i køleskabet. Og det gik så fint og for lærerne og pædagogerne på skolen, blev det faktisk en meget rarere morgen, fordi der ikke var så stor ståhej omkring afskedsseancen hver morgen.

De forældre, der lader deres børn fragte sig selv til og fra skole hver dag, synes måske alligevel, det er rart, at børnene nu husker at gå på den aftalte sti og ikke finder på alt muligt andet. Ved at anvende et Smartwatch med GPS kan barnet lokaliseres, hvilket kan være en stor tryghed for både børn og voksne.

GPS er også en smart funktion, hvis man fx er et sted, hvor der er rigtig mange mennesker, på en udflugt, en feriedestination el.lign.

Telefon om håndleddet

Smartwatches kan også bruges som telefon og det er altså noget smartere, at telefonen sidder om dit barns håndled og ikke ligger på bunden af en taske. Særligt når det er et yngre barn, som ikke er vant til at have telefon med sig. Smartwatch som telefon giver god mening, når behovet ikke er så stort, men du gerne vil kunne komme i kontakt med dit barn for at kunne give en kort besked. Et smartwatch giver også forældre mulighed for at sende en tekstbesked til barnet, dog kan barnet ikke svare tilbage. Men det kan være rart lige at skrive, hvis man er lidt forsinket el. lign.  

Aktiviteter

Rigtig mange Smartwatches kan også bruges som aktivitetstrackere. Mange børn har stor glæde af at se, fx hvor mange skridt, de har gået i løbet af en dag. Urene kan indstilles, så barnet fx får pokaler på uret, hvis man har opnået et vist antal skridt. Så der er en gulerod for at bevæge sig. For netop bevægelse er desværre en mangelvare for mange børn i dag, så hvis et smartwatch kan være med til at sætte skub i motivationen og styrke glæden ved motion, så er det en kæmpe gevinst.

Written by