Kom i bedre form derhjemme

Vi ved alle, at det kan være en god måde at træne hjemme på at holde sig i form og sund. Det er praktisk, det kræver ingen planlægning på forhånd, og du behøver ikke at bruge penge på dyre medlemskaber af fitnesscentre! Læs denne artikel for at få nogle tips til, hvordan du kan komme i bedre form uden at forlade huset.

  • Begynd med gradvist at tilføje nogle grundlæggende øvelser til din daglige rutine. Ting som squats, lunges og push-ups kan hjælpe dig i gang.
  • Hvis du er på udkig efter noget mere udfordrende, kan du overveje at investere i en dvd med hjemmetræning eller abonnere på et online fitnessprogram. På den måde kan du vælge træningsprogrammer, der er skræddersyet til dine egne evner og mål.
  • Hvis du har udstyr derhjemme, f.eks. et løbebånd eller en motionscykel, skal du sørge for at bruge det! Disse maskiner kan hjælpe dig med at forbrænde kalorier og få mere energi, uden at du behøver at gå i fitnesscentret.

En motioncykel er et rigtig godt valg til dig, der gerne vil i form. Men hvilken motionscykel skal jeg vælge? tænker man ofte, for der er mange at vælge imellem. Det bedste valg, vi kan give dig, er at se, hvilke behov du har i forhold til udseende, mærke, pris og funktioner, og så ud fra de kriterier vælge den rette motioncykel.

  • Endelig skal du sætte dig realistiske mål, og du skal ikke være for hård ved dig selv, hvis du ikke når dem med det samme. Du skal måske tage det langsomt og opbygge din kondition over tid. Ved at sætte dig små mål kan du holde motivationen i det lange løb!

Hjemmetræningens fordele

Mange mennesker er begyndt at træne derhjemme; de nyder bekvemmeligheden, og de nyder at kunne træne, når de vil uden at have et fast skema. Men det betyder ikke, at du kan være slap med det. Hvis du træner derhjemme, skal du sørge for at bruge det rigtige udstyr og bruge denne vejledning til at gøre din træning mere effektiv og samtidig bevare sikkerheden,

Når du beslutter, hvor meget motion der er nok for dig, skal du tænke ikke kvantitet, men kvalitet. Det, du virkelig ønsker at gøre, er at forbedre din styrke og fleksibilitet dagligt. Du vil måske opdage, at det er bedre at lave et par korte, men intense træningspas end at bruge en time på løbebåndet eller elliptisk maskine.

Tænk anderledes

Det er ikke til at benægte; nogle dage har vi bare ikke tid til at træne. Men der er der er stadig ting, vi kan gøre for at holde vores muskler i bevægelse – f.eks. at parkere længere væk fra indgangen på arbejdet og lave nogle kropsvægtsøvelser som f.eks. knæbøjninger mellem møderne eller gå ned i squats når man venter på sin kaffe bliver færdig i maskinen. Det handler oftest om at tænke anderledes, og ud af boksen, når man gerne vil træne derhjemme fremfor at tage i træningscenter.

Motion er godt, uanset køn, alder og livsstil. Man skal blot lytte til sin krop, hvor meget den kan tåle, og så vil man kunne holde en masse sygedomme væk.

Written by