J46 stolen er Danmarks mest kendte spisebordsstol

Hvis du er ude efter en ny spisebordsstol, så kommer man næppe uden om den klassisk J46 stol fra FDB Møbler. J46 er en alsidig spisebordsstol som blev designet af Poul Volther, helt tilbage i 1950’erne. Da stolen kom frem på markedet var den utrolig populær, hvilket også er grunden til at mange kender den fra deres barndom, fordi deres forældre eller bedsteforældre have den. 

Den dag i dag bliver FDB J46 produceret igen, så ikke nok med at der kan fås et godt klassisk design, så er der også mulighed for at få en omgang nostalgi oveni. Der er kun meget få forskelle på de “gamle” J46 stole og dem som bliver lavet i dag. Faktisk så er det primært på farver, hvor man i dag lakerer de farvede varianter, på en lidt anden måde, end man gjorde dengang tilbage i 1950’erne. Hvis du ønsker at stolene skal være helt ens, er dette derfor en punkt som du skal være opmærksom på.

Hvor kan jeg købe en J46 stol?

Hvis du er interesseret i en J46 stol, eller bare ønsker at se og prøve dem rigtigt, så anbefaler vi at du kigger forbi en af FDB’s egne butikker. FDB har deres egne butikker i flere af de store byer i landet. Inde på deres hjemmeside kan du undersøge hvor den nærmeste butik for dig er placeret. J46 stolen er dog en meget populær stol, så der findes også mange andre forhandlere af stolen. 

Hvis du derfor ikke har en FDB butik placeret tæt på dig, så kan du være heldig, at der er en anden møbelbutik som forhandler J46. Hvis du gerne vil have det store overblik over de forskellige modeller, så anbefaler vi at du tjekker følgende side ud, som har samlet alle J46 stole: Se varianter af FDB J46 stolen her.

Tips til indretning med J46

Hvis du mangler et par tips til at indrette med J46 stolen, så læs med her. J46 er en forholdsvis lille stol, hvilket gør, at den er nem at matche med flere farver. Et godt tip til indretning med J46 er, at du køber stolene i forskellige farver som passer med hinanden. Dette er en nem måde at få noget farve ind i hjemmet. FDB J46 er dog også mere end bare smarte farver. Hvis du er typen som er mere klassisk, så er det også muligt at købe stolen i enten helt sort, eller i en træsort som fx. egetræ. 

Vi håber at du kunne bruge nogle af ovenstående tips på jagten efter den perfekte J46 stol. Written by