Følelsen af hjem

Hjemmet er – eller bør være – et af de tryggeste steder. Der, hvor vi tager tilbage for at lade op, finde ro og gøre klar til hvad der venter i verden. Derfor er det også vigtigt, at dit hjem føles som et hjem, for ellers kan det tære på energien og overskuddet, og lysten til at møde verden med oprejst pande.

Sådan føles hjem

Hjem er mange forskellige ting. For nogen er hjem der, hvor deres brugskunst er. Det lyder måske fjollet, men tænk over det. Du pakker sjældent andet end det mest nødvendige når du skal på ferie. Derfor må alt fyldet – og altså også din brugskunst – være der, hvor dit hjem egentlig er.

Ikke dermed sagt, at brugskunst skaber hjem, men det hjælper en hel del. Nogle foretrækker at leve mere minimalistisk og med lidt mindre pynt, og et hjem kan sagtens være hyggeligt og hjemligt alligevel. Det vigtigste er, at du sætter dit eget præg på det, og får det til at føles som dit hjem.

Dufte, lyde, billeder

Har du svært ved at finde dig til rette i et nyt hjem, har vi nogle gode råd. Der er nemlig mange ting der spiller ind, når vi føler os hjemme. Det kan være alt fra dufte, til lyde og helt bestemt lys.

Prøv derfor at tænke tilbage på, hvad der gjorde dit sidste hjem til et hjem. Var det duften af hjemmebag? Så bag en kage. Eller var det en særlig belysning? Så sørg for lyskæder eller lamper, der kan simulere dagslys.

For nogle er nye, ukendte lyde med til at gøre hjemmet mindre hjemligt. Det kan kræve tilvænning, og det kan hjælpe i starten at distrahere dig selv med noget musik eller andre lyde du er tryg ved. Velkommen hjem.

Written by