Er du kommet ind på drømmeuddannelsen? Så følg disse råd

Hvis du er kommet ind på dit drømmestudie, så er der mange ting, du skal forberede dig på. Samtidig er det væsentligt, at du holder tungen lige i munden, så du ikke ender med at køre død i det. Se her, hvordan du får det hele til at gå op i en højere enhed.

Skal du flytte til en anden by?

Hvis du er kommet ind på en uddannelse i en anden by, end den du bor i, så er det vigtigt, at du påbegynder din boligsøgning i god tid. Der findes mange studiebyer i Danmark, men det er væsentligt, at du bor i nærheden af dit studie, medmindre du vil pendle. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvad du har mest lyst til.

Vælger du at pendle til og fra studiet, så skal du være opmærksom på, at du risikerer at bruge meget tid på at transport. Den tid kan du selvfølgelig bruge på at læse lektier. Alligevel er det ikke altid nogen god løsning, for du skal også være opmærksom på, at du går glip af meget af det sociale, som du engang også hører med til at være studerende.

Skal du investere i nyt udstyr?

Ofte skal du selv købe de bøger, du skal bruge, når du studerer. Derfor er det en god idé at begynde at købe det udstyr, du skal bruge i god tid – det gælder altså ikke bare bøger, men også din studiecomputer. Her kan det betale sig at overveje, om du har brug for den nyeste MacBook, eller om mindre også kan gøre det.

Hvis du vælger at bruge lidt færre penge på en computer, så har du to valgmuligheder. Du kan enten bruge noget tid på at finde ud af, hvilken budgetvenlige computer du skal investere i, eller du kan begynde at lede efter en brugt model. Ofte kan du få meget for pengene, hvis du ikke har noget imod, at du skal finde en brugt computer.

Husk nu, at tage studiet seriøst

Selvom du er kommet ind på drømmestudiet, så skal du vide, at det først er nu, det hele starter. Det handler på mange måder om at holde tungen lige i munden. Samtidig er det væsentligt at bruge den tid, det kræver, på at lave dine lektier og opgaver. Der er meget tid, som du skal investere i opgaver, men det vil give pote i det store hele.

Der er ingen grund til at slacke dig igennem din uddannelse, for det er nu, du skal vise, hvad du kan. Faktisk har det en afgørende betydning for din fremtid, og det er en god idé at være opmærksom på, så du ikke ender med at få et dårligt gennemsnit og karakterer, som gør, at du ikke kan læse videre eller lande drømmejobbet efterfølgende.

Written by