Søvn er meget vigtigt for børn

Alle mennesker har brug for at sove. Det siger sig selv. Men især for børn er det ekstremt vigtigt at få sovet det rette antal timer.

Alle skal sove

Det er aldrig blevet helt klarlagt og bevist hvorfor. Men det er sikkert at mennesker skal sove. Der er en række teorier om hvorfor søvn er så vigtigt. Men de fleste er enige om at det er vigtigt at hjernen skal have ro til at lagre den information, som er modtaget i vågen tilstand. Desuden har kroppen brug for hvile for at kunne blive genopbygget.

Hvis vi ikke får sovet

Folk reagerer naturligvis forskelligt på manglende søvn. Men mange bliver i dårligt humør, og har svært ved at have fokus og kunne koncentere sig, hvis de ikke får søvn.  Det bliver for de fleste sværere at overskue live og hverdagen, hvis man ikke får sin søvn.

Specielt vigtigt for børn

Søvnbehovet forandrer sig gennem livet. Det bliver for de fleste mindre og mindre.  Mange ældre kan klare sig med få timers søvn, men søvnbehov børn er noget helt andet. Nyfødte børn bør sove helt op til et sted mellem 15 og 18 timer. Efter et halvt år bliver behovet nogle timer mindre, og det falder løbende imens barnet bliver ældre. Helt op til at de er omkring 3 til 4 år har de fleste børn behov for at sove to gange i døgnet. Derefter er behovet typisk omkring 10 timer op til barnet er udvokset.

Derfor er søvn vigtig for børn

Søvn er vigtig for alle. Men det er altså specielt vigtigt for børn. Det er det primært fordi børn vokser og udvider sig. At få den rette søvn påvirker også barnets evne til indlæring og være klar til at modtage viden. Manglende søn påvirker barnets sundhed både fysisk og mentalt. Så den manglende søvn kan påvirke både væksten og immunforsvar.

Børn sover mindre

Desværre er der en tendens til at mange børn og unge sover mindre og mindre. Det er primært brugen af digitale medier med skærme med blåt lys, der kan gøre at barnet ikke kan falde i søvn. Det er noget du som forældre bør være opmærksom på og gerne hjælpe dit barn til at får søvn for det kan få store konsekvenser ikke at sove.

Written by