11 sjove fakta om julen

Juletiden er den mest vidunderlige tid på året. Den bringer folk sammen, hvad enten det er for at hjælpe andre mindre heldige eller for at holde en familiesammenkomst omkring middagsbordet. Overraskende nok er der nogle sjove fakta om denne højtid, som du måske ikke vidste! Læs videre for at få 11 fascinerende ting om denne særlige dag i december.

1. Den nøjagtige dato for julen er ukendt. Kirken besluttede sig for den 25. december, fordi den blev fejret af andre religioner i Romerriget på det tidspunkt.

2. I mange kulturer har julemanden ikke en rød frakke eller hvid pels! I Finland har han blå tøj på, og i Japan er hans tøj helt grønt med en gulbælte.

3. Tidligere fik børnene at vide, at julemanden var en skræmmende mand, der straffede slemme børn ved at tage deres gaver og lægge dem i sin sæk! I dag fortæller vi vores børn, at han er glad og elsker alle – også selv om de er uartige nogle gange.

4. Julemanden er ikke Sankt Nikolaus! Faktisk findes der ikke beviser for, at Sankt Nikolaus nogensinde har klædt sig ud som julemanden.

5. I USA siges det, at over 50 % af børnene tror på julemanden og vælger at sætte sig på hans skød hvert år! I nogle lande, f.eks. Argentina og Japan , tror over 90 % af børnene stadig på ham.

6. Over en milliard juletræer sælges hvert år. På et tidspunkt blev der fældet træer nok til at dække over 50 fodboldbaner!

7. Den bedst sælgende julesang blev udgivet af Elvis Presley i 1957 og hedder “White Christmas”. Den er blevet solgt i ca. 100 millioner eksemplarer på verdensplan.

8. I Storbritannien sender folk mere end tre milliarder julekort hvert år. Det er nok til at rejse rundt om jorden over seks gange!

9. Mere end 70 % af alle børn i USA får gaver af julemanden, men det er ikke kun legetøj – de fleste forældre giver også deres børn tøj, bøger og undervisningsmaterialer. Tøj kan man købe på Jule-tøj.dk.

10. Aftenen før jul kaldes ofte Nikolausaften eller Klausnacht i Tyskland, hvor børnene sætter deres støvler i vindueskarmen og hænger en strømpe udenfor til julemanden. Til gengæld får de slik fra Sankt Nikolaus!

11. Den mest kendte julesang i Danmark er Søren banjomus.

Juletiden er vidunderlig, fordi den giver mulighed for at tilbringe tid med venner og familie over ferien. Børnene glæder sig til at se julemanden komme og modtage gaver, mens de voksne nyder at hygge sig foran en varm ild med varm kakao og gløgg!

Written by