Vælg den rette tandprotese til dine behov

Vores tænder er noget af det, der er ret udsat, og det er noget af det første vi ser i mødet med andre. Vi smiler pænt, og derfor går de fleste også op i, at deres tænder og smil skal se så godt ud som overhovedet muligt.

Hvis du mangler alle tænder i en kæbehalvdel bør du vælge en helprotese. Med en protese får du mulighed for at anvende dit tandsæt, som havde du alle tænder i munden. Det kan være med til at øge din livskvalitet og daglige situationer, hvor du skal spise og drikke. For mange betyder det også noget, at de kan opleve, at de føler sig normale i munden – især også når de er sammen med andre. Det er en del af vores identitet.

Beskyt dine tænder

Husk altid at beskyt dine tænder med en god tandhygiejne. Det er vigtigt, at du børster dine tænder morgen og aften. Om morgenen, efter en lang nat, har du brug for at børste bakterier væk. Om aftenen er det vigtigt at børste tænderne, da de i løbet af dagen bliver udsat utroligt mange ting, og derfor er de til sidst langt fra rene.

Det er desuden også vigtigt at anvende tandtråd – dette kan du med fordel også gøre hver aften, inden du børster tænder, og inden du skal i seng. Så fjerner du de sidste ting, der uheldigvis kan sætte sig godt fast mellem dine tænder.

En delprotese kan være det rigtige for dig

En delprotese er det oplagte valg til dig, der skal have en overgangsprotese. Det kan skyldes, at dine resterende tænder ikke er stabile nok, og derfor kan der opstå et behov for en delprotese, som også kaldes en overgangsprotese.

Denne protese er fremstillet i nylon, der er et fleksibelt materiale, så det kan forme sig efter netop din mund og skabe allermest komfort. Det er desuden et stærkt, kraftigt og brudsikkert materiale, som kan tåle det, det skal kunne – at bide i diverse ting, som skal knuses med tænderne. En delprotese i stærkt og brudsikkert materiale holder altså i mange år.

Din egen selvbevidsthed

Uanset hvem du spørger, så vil alle gerne have et flot smil. Hvis man mangler tænder i munden, prikker det til selvbevidstheden og det mulige dårlige selvværd. Det er klart, for vi dømmer andre bl.a. ud fra deres smil, ligesom vi selv bliver dømt ud fra vores smil. Så tænderne har altså stor betydning i vores omgang med andre mennesker, og det er da også derfor, at vi skal passe så godt på dem.

Spar penge

Flotte og sunde tænder betyder også, at du kan spare mange penge ved hvert tandlægebesøg. Tandlægeregninger løber nemlig enormt hurtigt op i store beløb, hvis du skal have lavet huller eller lignende, og det er ærgerlige penge at skulle af med, hvis det er noget, du kan undgå, blot ved at sørge for at passe på dine tænder dagligt. Det er altså værd at prioritere dine tænder, så du kan spare en masse penge, du kan bruge til alle mulige andre fornøjelser i stedet. Og man oplever altid en god samvittighed, når man har børstet sine tænder og ved, at de er rene efter dagens strabadser.

Written by