Tips til at pleje din græsplæne om efteråret

Der er ikke noget som en velplejet græsplæne, selvom det kræver både tid og arbejde at holde den i orden. Men det er bestemt muligt, selvom man måske ikke lige har så meget tid til at pleje sin græsplæne om efteråret. Her får du derfor nogle tips til, hvordan du kan pleje din græsplæne om efteråret, så den stadig ser flot ud.

-Brug en havekost eller lugejern til at fjerne eventuelle ukrudtsplanter i græsset. Brug redskaberne forsigtigt for at undgå at lave huller i græsset. Er uheldet ude, så kan du så nye græsfrø.
– Om efteråret falder blade fra træer og buske ned på græsset. Riv gerne disse blade sammen og kør dem til en genbrugsplads eller brug dem selv til kompost. Ellers kan græsset blive gult og kedeligt, når det endelig er forår igen.

Hvordan får jeg en flot græsplæne?

En flot græsplæne er ikke kun en græsplæne der er grøn og velklippet. Det kan være rart at vide, hvor ofte man skal klippe sin plæne. Det afhænger dog af, hvor hurtigt græsset gror, og om vejret passer til at tage en svingom med plæneklipperen. Måske vil du have græsset helt kort eller også kan du godt lide, at der kommer lidt længde på? Mange ved ikke, at det faktisk er muligt at indstille en del plæneklippere til forskellige klippehøjder.

Forskellige typer plæneklipper

Man kan få hånddrevne, elektriske og benzindrevne plæneklippere. Nogle foretrækker en robotplæneklipper, som kører rundt og klipper plænen uden nogen indblanding fra mennesker. Hvis man benytter en sådan type, skal man dog være sikker på ikke at have muldvarpeskud eller andet, som den kan sidde fast i. Derimod er en en benzindreven plæneklipper mere kraftfuld og kan bruges overalt. Til gengæld er den ofte mere tung og svær at betjene.

3 effektive metoder til bekæmpelse af ukrudt i din græsplæne

Ukrudt er noget, der kan være svært at komme af med, og det kan virke som en uendelig kamp. Men her får du 3 effektive metoder, der kan hjælpe dig med at bekæmpe ukrudt i din græsplæne.

1) Brug en ukrudtsbrænder: En ukrudtsbrænder er et effektivt redskab til at bekæmpe ukrudt. Denne type brænder giver dig mulighed for at brænde ukrudtet af på stedet, så det ikke vokser igen.

2) Brug en ukrudtsbehandling: Ukrudtsbehandlinger findes i mange forskellige former, men de fleste består af en form for kemisk behandling, der dræber ukrudtet.

3) Sørg for god plænepleje: En velplejet græsplæne er mindre modtagelig for ukrudt. Gødning og vanding er to vigtige faktorer i plæneplejen, men det er også vigtigt at slå græsset jævnligt og fjerne eventuelle blade og grene.

Written by