Tapas København: Hvordan Tapas blev en international madtrend

De traditionelle små tapasretter, der oprindeligt stammer fra det spanske køkken, er steget i popularitet verden over de seneste år, hvilket afspejles i at globaliseringen har medført nyfortolkning af retterne verden over. Tapas København er blevet populært, men hvordan har København taget tapas til sig, så det er blevet en del af madkulturen?

Tapas gennem tiden: Fra simple stykker mad til kunstnerisk madkunst

På trods af, at Danmark er velkendte for sin gastronomiske variation grundet den strategiske geografiske placering og indflydelse fra den lange historie med handelsforbindelser, er landet i lang tid blevet påvirket af andre kulinariske retter og madkulturer. Den spanske tapas ses blandt andet på mange restauranter over hele København. Disse tapas resturanter kan ofte tilbyde et bredt udvalg af snacks såsom patatsom bravas, croquetas de jamon og tortilla espanola. Nogle restauranter har lavet deres egen nyfortolkning af de spanske retter, hvor de har fusioneret klassiske retter med dansk madkultur. Det ses blandt andet i en ret, hvor de klassiske spanske ingredienser, som kombineres med lokale danske favoritter som sild eller smørrebrød. Herfra kan eksempelvis skabes en kombination af chorizo og det velkendte smørrebrød.

Årsagen til at tapas er blevet populært i København hænger ikke kun sammen med den stigende globaliseringen, men det hænger også sammen med københavnernes store rejselyst og åbenhed i forhold til at opleve nye kulturer og kulinariske oplevelser. København rummer mange  Michelin-stjernede restauranter, der lever af at servere traditionelle spanske retter ved siden af moderne kreationer. Disse madkunstværker afspejler kreativiteten hos kokkene, som hele tiden er på jagt efter nye kulinariske tendenser og teknikker.

Tapas er blevet en tydelig og integreret del af det kulinariske landskab i København. Tapas har bevæget sig på en lang rejse fra sin spæde begyndelse, som en traditionel spansk spise, hvor den sidenhen er blevet et globalt fænomen, som mange nyder godt af – Tapas fænomenet, fejres i mange større byer som København rundt over hele verdenen.

Written by