Stress – den snigende dræber

Du har med garanti hørt udtrykket ”stress er en folkesygdom”. Og der er desværre noget om snakken. For stress er et problem i dagens samfund, hvor flere og flere bukker under for den snigende stress. For stress er ikke bare noget, der kommer fra den ene dag til den anden.

Måske du kender historien om den kogende frø? Historien handler om en frø, som hopper op i en gryde med vand. Vandet er dejligt, men bliver gradvist varmere og varmere. Desværre opdager frøen intet, før vandet allerede koger! Den er nemlig blevet gradvist tilpasset den stigende varme – indtil det var for sent.

Historien fortæller meget godt, hvordan det kan ende med, at nogle individer får konstateret stress og bliver sygemeldte som konsekvens heraf. Stress er nemlig noget, som alle oplever. Men får stressen lov til at forblive – og vokse i oplevet intensitet – så ender vi, ligesom frøen, i en situation, hvor vi ikke ved det er for sent – før det ER for sent.

Få bearbejdet din stress, mens der er tid til det!

For ikke at ende som den kogende frø, er du nødt til at hoppe op fra grydens varme vand, inden det er for sent. Du skal med andre ord i stressbehandling. Læs mere om hjælp mod stress og behandling her for det fulde overblik.

Når man går i behandling mod stress, kan det både være af egen fri vilje eller med tilskyndelse fra din arbejdsplads. Det er meget normalt, at stressen først er et sted, hvor det føles som om, man skal tage hånd, når man har haft de første sygemeldinger på baggrund af den. Det er dog værd at bemærke, at det mest hensigtsmæssige er, at du mærker efter i ordentlig tid og får sat en stopper for situationen.

Det er derfor også vigtigt, du er åben omkring din situation overfor arbejdet og dine venner og familie. Du kommer nemlig til at måtte sige nej til arbejdsopgaver samt invitationer til x og y i din fritid, mens du kobler af. Mærk efter og sørg for at respektere din egen krop og sind.

Written by