Skal du have kørekort?

Kørekort som 17-årig

Mange unger glæder sig enormt meget til at de kan få sit kørekort, og siden 2016 har det været muligt at begynder på sit kørekort allerede 3 måneder før sin 17-års fødselsdag. Du kan altså være ude på vejene allerede som 17-årig, dog med en værge med mindst 10 års erfaring ved din side, indtil du bliver 18. Men skal du overhovedet bruge et kørekort? Herunder er der lidt info om de fordele man får ved et kørekort og lidt om hvor lang tid det kan tage.

Fordele

Der er mange fordele ved at få et kørekort. En af dem er at du får muligheden for at køre lige hvorhen du vil. Hvis man er så heldig at have et sommerhus der ligger lidt langt væk er det en god, er det en fordel at kunne køre med vennerne, især hvis der er lidt vej til det nærmest supermarked. En anden fordel man får er et ID, der i det fleste tilfælde gælder lige så godt som et pas. Faktisk er der mange flyselskaber der godtager kørekort som ID, hvis det er flyture inde for EU-regi.

Hvor lang tid tager det?

At tage et kørekort kan tage alt fra meget kort til mange måneder. Det kommer ofte an på hvilken pakke du vælger og hvor godt det går med dine køretimer. Der er nogle regler om hvor mange køre- og teoritimer man skal have inden sin køreprøve, hvilket er anderledes fra et land som USA, hvor man bare skal bestå sin køreprøve. Efter man i Danmark har gennemført sine forskellige timer, bestået en teoriprøve og været på glatbane kan man komme op til en køreprøve hos en køresagkyndig, som skal vurdere dig. Hvis man dumper første gang kan tage en del længere tid, da man så skal tilbage på en køreskole og have nogle flere køretimer. Hvor lang tid det tager er meget forskelligt. De fleste bruger mellem 3-6 måneder.

Written by