Sådan finder du den bedste A-kasse

Hvis du står uden job, skal du bruge en A-kasse til at udbetale dagpenge til dig. Ellers kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen. Og netop af den årsag er det vigtigt, at du melder dig ind i en A-kasse i god tid, så du er sikret, hvis du skulle stå uden arbejde.

Det gælder både, når du er studerende og færdiguddannet. For en A-kasse kan alle få brug for. 

Men en A-kasse er også en betydelig udgift hver måned. De fleste A-kasser koster mellem 400 og 500 kroner hver måned. Så her kan du med fordel se efter den bedste og den billigste A-kasse, når du leder efter den rette at melde dig ind i. 

I Danmark har vi et stort udvalg af A-kasser, der hver især henvender sig til særlige faglige grupper. Nogle henvender sig til alle. Men hvilken skal du vælge? Det får du svaret på herunder.

Derfor er A-kassen og fagforeningen vigtig for dig som studerende

Når du leder efter den bedste A-kasse til dig selv, skal du tage udgangspunkt i dig og din profil. Hvis du har en særlig faglig profil, som du ønsker at din A-kasse skal matche, kan du ud fra den vælge den helt rette. Eksempelvis hvis du er sygeplejerske og ønsker at være med i sygeplejerskernes A-kasse, DSA. 

Men har du en bredere profil, kan det være, at du mere går efter en bred A-kasse til en god pris. Det giver også god mening, og det vælger rigtig mange at gøre. For dem er den bedste A-kasse den billigste A-kasse. 

Så du kan altså vælge ud fra relevans og pris. Den rette kombination vil være den bedste A-kasse for dig. 

Og det er også vigtigt, at du melder dig ind i god som studerende. Her kan du melde dig gratis ind og få dagpenge med det samme, at du står som nyuddannet. Men for at gøre det, skal du have været medlem i mindst et år forinden. Læs mere om jobsøgning og A-kasser her. 

Written by