Rubiks terningen er igen blevet populær

Mange erindrer nok den såkaldte rubiks terning fra deres barndom. Nogle husker den som et sjovt stykke legetøj, andre som en intellektuel udfordring, mens andre igen mest af alt husk den i forbindelse med frustration. Hvad end du forbinder rubiks terningen med, er det dog værd at bemærke, at den lade til at være vendt tilbage hos ungdommen. Det kan vi takke en række fuldstændig uforudsigelige omstændigheder for. Ironisk nok kan renæssancen for retro-genstanden over dem alle nemlig ledes tilbage til det moderne internet.

En online trend

Online fik en lille gruppe entusiaster nemlig lige pludselig mulighed for at dele deres glæde ved rubiks terningen med resten af verdenen. Det kunne være i form af alt lige fra imponerende rekorder til videoguides til, hvordan den komplicerede terning egentlig løses. På den måde blev internettet genvejen til rubiks terningen for rigtig mange mennesker. Det gælder selvfølgelig ikke mindst unge mennesker, der bruger uforholdsmæssigt meget tid online.

Bliv en del af fællesskabet omkring rubiks terningen

Hvad end du er ung eller gammel, kan du dog sagtens nyde godt at det nu blomstrende fællesskab, der findes omkring rubiksterningen både on- og offline. Hvis det lyder interessant, kan du med fordel starte med at købe den klassiske 4×4 rubiks cube. Det er trods alt den, de fleste kender og de fleste guides kan hjælpe dig med.

Start med klassikeren

Går du online vil du dog hurtigt finde ud af, at du kan købe rubiks terninger i alle størrelser, hvoraf langt de fleste på ingen måde minder om den klassiske 4×4 rubiks cube. Mange af dem er ikke engang terninger, men har i stedet form som pyramider eller noget helt tredje.

Selvom det kan virke interessant, er der dog stadig god grund til først og fremmest at investere i en 4×4 rubiks cube. Som nævnt er det til stadighed den, der er centrum for fællesskabet. Derudover danner det også god grobund for evner med andre rubiks terninger, hvis du først kan løse en 4×4 rubiks cube. Med andre ord er en 4×4 rubiks cube den perfekte måde at øve sig og forfine sine evner i problemløsning.

En hobby for livet

På et tidspunkt vil mange dog, på trods af rubiks terningens nyfundne popularitet, dog føle, at de har fået det ud af den, der er at finde. I så fald vil det være op til dig, om du bare lægger den i skuffen, eller om du fodrer den problemløsende del af hjernen med en rubiks terning i en anden størrelse eller form. Netop fordi der findes rubiks terninger i så mange forskellige udformninger, kan de altså sagtens optage store dele af dit liv. En rubiks terning kan være både hyggeligt tidsfordriv, en intellektuel udfordring og samlingspunkt for et fællesskab. Måske er det netop derfor, at rubiks terningen er kommet igen og aldrig døde ud.

Written by