Realitystjerner

Reality. Vi får lov til, at være en flue på væggen i realistiske omstændigheder. Eller rimelig realistiske omstændigheder. Ofte udspiller realityprogrammer sig på luksuriøse resorts eller hoteller. Og ofte er det tv, hvor seerne får lov til at slå hjernen fra og bare lade øjnene klare resten. Man ser det ofte for, at få et billigt grin eller fordi det er spændende, at se hvordan mennesker inteagerer med hinanden foran rullende kameraer. Der er ofte et eller andet form for spil indblandet og en pris man kan vinde. Nogen gange er der tale om priser op mod 500.000, hvis man står tilbage som den sidste deltager.

 

Hvad er en realitystjerne?

Det er et spørgsmål, som vi danskere kan spørge os selv om. Realitystjerner er nemlig noget vi skaber, når vi vælger at se realityprogrammer og følge deltagere. På den måde giver vi nemlig magt til fuldstændig normale mennesker der har medvirket i et realityprogram – højst sandsynligt på grund af kedsomhed, eller fordi de har været med i et andet realityprogram. Og hvad gør dem så til stjerner? Ikke noget synderligt. De har været med i et program og er måske ‘likeable’ eller sjove, hvilket får seer til at følge dem på sociale medier.

 

Kendte ansigter

Sagen er dog at realitystjerner er kommet for at blive. Nogen bliver mere kendte end andre og opnår forskellige sponsorater, som de kan dele på sociale medier. Der er mange der vælger at gøre det til en livsstil efterfølgende. Det kan dog være nemt at glemme at man er blevet et ‘kendt’ ansigt. Flere realitystjerner er blevet taget i at slå sig løs med diverse euroforiserende stoffer til award fester. En enkelt er en da blevet smidt ud af et konferencecenter, efter at havde været oppe at slås med et par vagter til et reality arrangement. 

Written by