Problemer med snorken? Her er 3 gode råd til hvordan du stopper snorken

Sover du sammen med en der snorker? Har du selv problemer med snorken og føler det går udover din søvnkvalitet? Cirka hver fjerde dansker snorker, så det er på ingen måde et ukendt problem. Selvom man ikke kan gøre for det, så er snorken rigtig irriterende og naturligvis noget, som man gerne vil komme til livs. Hvis du døjer med irriterende snorken i din seng, så er der heldigvis hjælp at hente. Stop snorken med disse 3 gode råd til en bedre nattesøvn uden forstyrrende snorkelyde. 

1. Prøv med plastre, ventiler eller næseklemmer

Når man skal sove, så slapper musklerne i kroppen helt af. Det gælder også for de muskler man har i svælget, hvilket gør at rummet bliver mindre. Vejrtrækninger gennem den smallere passage skaber vibrationer, hvilket er det, som fremkalder snorkelyden. 

Dette kan forebygges ved at benytte smarte anti-snorke produkter, der tillader bedre luftgennemstrømning. Stop snorken med smarte næseventiler eller plastre, som åbner luftvejen og gør vejrtrækningen let og ubesværet. Eller stop snorken med et diskret men virksomt næseplaster, som er med til at forbedre luftgennemstrømningen i næsen. Plastret udvider næsepassagen og reducerer de vibrationer, som fremkalder snorken på en smart og effektiv måde.

2. Invester i nogle gode ørepropper

Stop snorken hos personen der snorker, eller stop lyden af snorken hos dig selv. Hvis du deler seng med en person, som storsnorker, så kan den nemmeste løsning simpelthen være at lukke af for lyden med et par gode ørepropper. Det er ikke for alle at næseklemmer og ventiler virker effektivt, og så må man jo tage andre midler i brug. 

Et par bløde og behagelige ørepropper, som lukker af for alt fra snorken til fuglekvidder om morgenen, så er du sikret en rolig nats søvn. Invester i et par gode ørepropper i et ergonomisk design, så du er garanteret at snorkelyden lukkes ude hele natten. 

3. Stop snorken før den starter 

Der er faktisk en del ting, som vi kan gøre i vores hverdag for at undgå at vi kommer til at snorke om natten. Ting som alkohol og sovemedicin er bevist at have en negativ effekt på ens snorkemønster. Så hvis du gerne vil have en snorkefri nat, så undgå disse ting lige inden sengetid. 

Stop snorken ved at omlægge din livsstil. Spis sundt, sørg for god motion og kvit eventuelt smøgerne, hvis du er ryger. Eller stop snorken ved at prøve at sove på siden frem for på ryggen. Hvis du ofte falder i søvn på ryggen, så kan det forværre snorkelyden, så prøv at vend dig på siden, når du lægger dig til at sove. 

Det virker måske som en del arbejde for at kunne få snorkefrie nætter, men det vil med garanti gøre en verden til forskel for den person du deler seng med. Snorken er et lille problem, som hurtig kan få store konsekvenser. Undgå trælse nætter og skænderier med din partner. Prøv en af vores gode råd og stop snorken med det samme!

Written by