Platforme i onlinehandel og ecommerce

E-handelens verden er meget konkurrencepræget, hvor mange onlinebutikker kæmper om kundernes opmærksomhed. I et overfyldt digitalt miljø skal en butik tilbyde en god oplevelse og endnu større produktudvalg for at holde sig oven vande. En populær måde at udføre denne opgave på er ved at bruge en e-handelsplatform, der giver flere funktioner, end en grundlæggende hjemmeside eller blog kan. Der er mange e-handelsplatforme, hver af dem med sit eget unikke sæt funktioner og værktøjer. I den følgende artikel vil vi sammenligne to af de mest populære e-handelsplatforme: Magento og Shopify.

Magento er en open source webshop løsning skabt af eBay. Det kom på markedet tilbage i 2007 og tilbyder en række funktioner, som manglede på andre platforme på det tidspunkt. Det var et af de første e-handelssystemer, der brugte et fuldt tilpasseligt HTML-skabelonsystem, og det gjorde det også muligt at bruge tredjepartsudvidelser til at tilføje nye funktioner eller ændre eksisterende. Platformen bliver i øjeblikket brugt af mere end 240.000 handlende verden over, men dens popularitet er faldet siden introduktionen af ​​Shopify.

Shopify er en e-handelsløsning, der tilbyder meget mere end Magento. Det blev skabt i 2006 for at understøtte den voksende interesse for online-detailhandel, og dets unikke funktioner gør det adskiller sig fra andre systemer. Nogle af dets mest bemærkelsesværdige aspekter er betalingssystemet med et enkelt klik, brugerdefinerede domænenavne til butikker (gratis) og en række butiksdesigns. Platformen er ikke så tilpasselig som Magento, men den giver stadig handlende mulighed for at uploade tredjepartsudvidelser. Shopify er i øjeblikket vært for mere end 120.000 onlinebutikker.

En stor forskel mellem disse to e-handelsløsninger er prisen. Mens en måneds Magento Enterprise Edition-hosting koster $2.059, starter en måneds Shopify Plus-hosting ved $2.000. Mens Magento generelt kan betragtes som dyrere, er det værd at bemærke, at det tilbyder en fleksibel prismodel baseret på antallet af transaktioner, der behandles af butikken hvert år.

Vil du vide mere om de forskellige webshop løsninger? Så læs mere her

Written by