Nyd et varmt bad med familien om vinteren

Forestil dig en vinteraften med sneen dalene, hvor du og familien eller vennerne kan sidde og nyde et lækkert varmt bad udenfor i Vildmarksbadet. Det er med sikkerhed super hyggeligt med lidt wellness i vintervejret, men der er dog nogle ting du helst skal være opmærksom på.

Når frosten sætter ind

Når frostvejret melder sin ankomst, skal man være opmærksom på at vandet vil udvide sig, og kan derved skade vildmarksbadet (afhængig af hvilken type bad du har) – Benytter du ikke badet i længere perioder, vil det derfor være en fordel at dræne alt vandet fra både rør og kar.

Hvis du i stedet vil nyde dit bad hele vinteren, kan du naturligvis også det – men ligesom du skal sikre mod frost ved længere perioders stilstand, så skal der også sikres mod at vandet fryser i de perioder, hvor vildmarksbadet benyttes.

Isolering

Et godt isoleret vildmarksbad kan selvfølgeligt holde bedre på varmen, og holder du gang i badet således at temperaturen ikke falder til under frysepunktet, så er der ingen problemer vinteren igennem.

Det gør heller ikke noget at temperaturen falder til under frysepunktet en enkelt dag eller to. Du må bare ikke lade det stå i flere dage med frost uden at have drænet vandet fra karret og de dertilhørende slanger mv.

Hvis vildmarksbadet får lov til at stå et godt stykke tid i frostvejr med vandet i, kan alt fra kar, slanger og div pumper tage skade. Alternativt skal man blot løbende fyre op i badet så temperaturen holdes over 0 grader (såfremt det er isoleret nok).

Klassisk råd mod frost

Hvis du gerne vil gøre det så nemt som muligt, så kan du i vintermånederne hælde en god mængde salt/saltvand i vandet og som ekstra sikkerhed kan du også fx placere en plastdunk i midten af vandet, som i stedet for badets vægge, kan tage i mod presset fra det udvidede frosne vand.

Der findes flere guides til brug af vildmarksbad om vinteren, som giver god vejledning til hvordan dit vildmarksbad håndteres i de kolde måneder. Det kan dog altid anbefales at man tager fat i leverandøren af det enkelte kar for at få helt korrekt vejledning til sit vildmarksbad.

Written by