Ny creme fra Viksjø, viser sig at have uventet effekt

Maya Viksjø står bag Europas mest koncentrerede probiotika, et kosttilskud som en hel del danskere har taget til sig, siden Maya lancerede produktet i 2020.

Siden lanceringen har mange kunder kontaktet Maya og spurgt om hun kan anbefale en creme som er god for folk der lider af rosacea.

Rosacea er en autoimmun sygdom, som betyder at folk der lider af rosacea har et immunforsvar der kan reagere på mange forskellige ting, som folk uden rosacea ikke ville have reageret på. Dette kan både være fødevarer, men også forskellige ingredienser i cremer mm.

Maya besluttede sig derfor at gå i gang med selv at udvikle en creme, der tager højde for hvad folk med rosacea typisk reagerer på, samtidigt med at den kan afhjælpe den rødme og de urenheder der ofte opstår i huden hos folk med rosacea.

Da Maya startede sine studier, fandt hun frem til at K-vitamin i en del forskning har vist sig at kunne fungere sårhelende, og at man i England kan få ordineret creme med K-vitamin hos lægen.

I Danmark har man endnu ikke forsket meget i K-vitamin og dennes effekt i cremer, hvorfor Maya begyndte at teste det selv. Det viste sig at effekten var fuldstændig som forskningen havde vist, og K-vitamin, eller mere præcist K-vitamin 2, blev en at de helt centrale ingredienser i den nye creme, Maya endte med at lancere 31 juli 2022. Navnet på cremen blev ’ K Skin Barrier Balm’.

Ud over at indeholde K-vitamin, indeholder cremen også Oreganoolie, som ved påføring på huden også kan hjælpe med at beskytte mindre sår og skrammer på huden, når de heler. Stoffer såsom thymol og carvacrol i olien beskytter sår mod bakterielle infektioner.

Især infektioner i huden, er en af de primære grunde til at folk der lider af rosacea, ofte oplever at deres hud blusser op og bliver meget rød.

Cremen er en såkaldt ’barrier’, dvs. den ligger en beskyttende hinde på huden, uden at tørre huden ud. Dette sikrer at bakterier ikke kan skade huden.

En uventet sidegevinst

Allerede kort tid efter at cremen var lanceret, begyndte den positive feedback at komme fra kunderne. Ud af de første 500 kunder, var der kun 2 kunder der vendte tilbage og oplyste at deres hud havde reageret negativt på cremen. Når man har at gøre med folk der lider af rosacea er der ellers normalt en meget stor gruppe af folk der bruger en creme, der oplever at slå ud, eller have andre sideeffekter heraf.

Mange meldte også tilbage at de efter kun at have brugt cremen i få uger, allerede kunne se en væssentlig bedring i huden.

Maya begyndte dog også at få henvendelser fra folk, der ikke har rosacea men som enten led af psoriasis, eller som kæmper med teenage acne, som havde valgt at prøve cremen, selvom den egentligt ikke var målrettet dem, og som oplevede en klar forbedring.

Maya er derfor nu gået i gang med at finde flere personer med psoriasis eller teenage acne, som kan teste cremen, for kan ’K Skin Barrier Balm’ hjælpe folk der lider af disse sygdomme også, så er der mange folk der vil blive glade.

Written by