Nu kan dit hjem få et trælignende look – uden brug af træ

Træ er muligvis et af de flotteste materialer, som du kan anvende i dit hjem. Det giver en særlig form for både dybde og naturlighed, når du vælger at opføre enten din facade, dit gulv eller noget helt tredje i træ. Men ulempen ved træ er, at det kan være meget besværligt at vedligeholde. Ofte er træet også meget udsat overfor diverse angreb fra vind og vejr.

Hvis du derfor gerne vil have et trælignende look, men du gerne vil undgå alt besværet med at vedligeholde træet, kan du vælge hardieplank. Du kan købe hardieplank hos Knud Larsen byggecenter.

Hvad er hardieplank?

Hardieplank er miljøvenligt og vedligeholdelsesfrit fibercement. Materialet ligner træ til forveksling, hvilket gør det til et godt alternativ til træ. Du kan vælge blandt et væld af forskellige farver, når du vælger hardieplank. Hvis du ønsker en anden farve end dem, som du kan købe, er materialet også meget nemt at male. Det holder nemlig rigtigt godt på malingen.

Materialet er også utroligt nemt at både tilpasse og håndtere. Derfor kan du med lethed også anvende det til alle dine byggeprojekter. Der findes også et komplet tilbehørsprogram til plankerne, der hjælper med at give materialet den ultimative finish.

Fordelene ved hardieplank

Når du vælger hardieplank, får du flere fordele. For det første giver materialet dig en flot, men også meget hårdfør, overflade. Overfladen har sædvanligvis flere års levetid.  Ligesådan kræver overfladen også et minimum af vedligeholdelse. Det skyldes blandt andet også, at overfladen er blevet behandlet med akrylmaling.

Fordele ved at anvende hardieplank på din facade

Der er også flere mennesker, der vælger at anvende plankerne på deres facade. Her er plankerne også virkelig velegnede. For det første vil du opleve, at materialet kan holde i op til 50 år. Materialet er også modstandsdygtigt overfor både svampe- og insektsangreb.

Du skal kun foretage en minimal vedligeholdelse af materialet. Det er en stor fordel for dig, der har en travl hverdag. Derudover er det også brandhæmmende, hvilket er en stor fordel, hvis uheldet er ude.

Derudover kan du også få materialet i flere forskellige strukturer og farver. På den måde kan du selv vælge netop den variant, der passer bedst til din bolig. Selvom materialet har en høj funktionalitet og slidstyrke, behøver du altså ikke gå på kompromis med æstetikken.

Sådan bliver hardieplankerne fremstillet

Hardieplanker er som nævnt fibercementplader. Plankerne bliver derfor også fremstillet ved at blande cement sammen med både træfibre, kalk og sand. Det giver fibercementpladerne et trælignende look.

Sådan vedligeholder du fibercementplader

Hvis du vælger fibercementplader til din facade, bliver du nødt til at vedligeholde materialet. Heldigvis kræver fibercementplader kun en minimal vedligeholdelse for at fremstå pæne og rene. Derfor bør du vaske facaden mindst én gang årligt eller efter behov.

Mindst én gang om året bør du også tjekke, om alle pladerne er skruet ordentligt fast. Der skal også være en god ventilation bag dem. Du skal også sikre dig, at der ikke er snavs langs pladernes sider, som kan lukke for ventilationen bag dem.

Derudover bør du feje spindelvæv og planterester væk. Hvis nogle af skruerne er løse, bør du også stramme dem.

Written by