Når træningen overtager

Dit træningsprogram skal passe til dig

Det er vigtigt, at dit træningsprogram er tilpasset dig og man overholder acceptable restitutionstider. Kroppen skal have lov til at komme sig over, at muskelfibrene er blevet revet over. Derfor anbefaledes det ikke, at man laver fullbody hverdag. Giv de relevante muskelgrupper 48 timers pause. Benyt dig i stedet af split-programmer. Her menes 4-split, 3-split eller 5–split. Der er mange muligheder. Det vigtige er det dit træningsprogram passer ind i din hverdag, så du ikke bliver stresset og det hele går ned ad i stedet for opad.

Husk at tage en pause

Mange mennesker der har integreret træning i deres hverdag, holder ofte ikke pause. De træner hver eneste dag, og glemmer lidt at kroppen har brug for hvile. De fleste professionelle coaches har altid en restday til deres klienter på programmet. Det er nødvendigt! Det er her man bliver 100% igen. Hvem vil ikke være det? Når du glemmer din restday, så vil chancen for skader forøges. Hvem vil ikke undgå det? Kroppen sættes for unødvendigt stress og er derfor mere sårbar. Restday er godt! Husk det.

Cheatmeals er okay

Kost når du er den mere fanatiske idrætsudøver, kan hurtigt blive kedelig og ensartet. Man craver lige pludselig de mere ”usunde” ting. Det er her cheatsmeals kommer ind. Det afhjælper dine lyster til de sukkerholdige og fedtrige madvarer. En dag om ugen kan du spise noget der ikke indgår i din kostplan.  Burger, sushi, pizza. Fyr den af!

Desuden vil mulighederne ved sociale arrangementer forøges drastisk. Du kan bruge din cheatday her. Du kan være med social. Du føler dig ikke udenfor. Du er ligesom de andre. Ingen grund til at tage med hjemme fra. Hyg dig sammen med dine nærmeste og oplev en anden stemning end den du plejer i din stramme hver dag.

Written by