Lidt fodbold historie, her før VM går igang!

Da FA ikke tillod sorte spillere at spille

Første gang FA ikke tillod sorte spillere at spille i England var i 1883, da et hold fra West Bromwich Albion ikke fik lov til at spille, fordi de havde for mange sorte spillere. Anden gang var i 1895, da The Football Association lavede en regel, der forbød sorte spillere at spille i England. Reglen gik ud på, at hvis et hold havde mere end én sort spiller i truppen, måtte de ikke spille. Reglen blev først ændret i 1960’erne, hvor spillerne fik lov til at spille for deres oprindelsesland. Selv om reglen om forbud mod sorte spillere blev ophævet, tillod det engelske fodboldforbund ikke sorte spillere at spille i England i mere end tre årtier. De første sorte spillere, der spillede for England, efter at reglen blev ophævet, var Norman Hunter og Rodney Marsh.

Wembley stadion er ved at blive bygget

Wembley Stadium blev bygget som det vigtigste spillested for det engelske landshold. Byggeriet af stadionet begyndte i marts 1921, og spillestedet blev åbnet i 1923. Stadionet var oprindeligt designet til at have en kapacitet på 100.000 mennesker, men dette blev reduceret til 76.000 efter at byggeriet var afsluttet. Det tog seks år at færdiggøre stadionet, og det blev åbnet af kong George V den 3. april 1923. Den første fodboldkamp, der blev spillet på det nye Wembley Stadium, var mellem det engelske landshold og Glasgow den 5. april 1923. Det oprindelige Wembley Stadium var vært for sin sidste turnering i september 2000. Det gamle Wembley Stadium er siden blevet revet ned for at give plads til det nye Wembley Stadium. Det nye Wembley Stadium stod færdigt i 2007 og var vært for VM-finalen i rugby i 2011.

 

Verdensmesterskabet er født (og Uruguay vinder det)

Det første verdensmesterskab nogensinde blev afholdt i Uruguay i 1930. Der deltog 13 hold i turneringen, herunder værtsholdet Uruguay. Uruguay vandt turneringen med en sejr på 2-1 over Argentina i den sidste kamp. VM skulle oprindeligt have været spillet hvert tredje år, men der var to verdenskrige i gang på det tidspunkt, så VM-turneringerne blev udsat til 1930. VM afholdes nu hvert fjerde år og er en af de mest sete turneringer i verden. Dengang var landsholdstrøjerne simple, i dag er det en hel anden snak – hvor hele verden venter spændt på at de nye landsholdstrøjer 2022 bliver lancheret

Written by