Lav dit eget fundament fra bunden

En bygning har brug for et fundament, der er stærkt og holdbart. Et fundament giver bygningen den nødvendige støtte, så den kan blive ved med at stå oprejst. Et fundament kan laves af forskellige materialer, afhængigt af bygningens størrelse og vægt. 

Det er meget afgørende for en konstruktions styrke og holdbarhed, at fundamentet er korrekt. Der er dog flere metoder til hvordan man laver et godt fundament, som der her vil blive diskuteret. Først og fremmest skal man lave en udgravning til sit fundament. Det skyldes at man skal udnytte den styrke det har at grave objekter langt ned i jorden. Det er blandt andet stolpesten, som er store beton pæle. Styrken i stolpesten er enormt høj, og den sørger for at du kommer godt fra start med dit fundament. Antallet af stolpesten afhænger af hvor højt du ønsker at bygge, og i hvilken vægtklasse.

 

Fundament til boliger

Et fundament sikrer, at bygningen kan blive stående i mange år, selv under de hårdeste vejrforhold. Derfor er et stærkt fundament vigtigt for enhver bygning – uanset størrelse og vægt. Der er forskel på om du skal lave et fundament til en større bygning eller til en bolig. Et hus vil normalvis bygges med et fundament der er gravet mindst 90 cm. Ned i en rende rundt om den ønskede form på huset. Den specifikke minimumsdybde skyldes, at man skal sørge for at holde frost og kulde ude af bygningen. I stedet for stolpesten bruger man beton, som man fylder renden op med. Efterfølgende kan man mure lecablokke ovenpå betonen, som er store betonblokke lavet af let klinker, flamingo og beton. De er med til at holde varmen inde i huset, så du ikke skal bruge for meget strøm på at holde dig varm om vinteren.  

 

Altså er man mest sikker i sit hjem hvis der blevet gjort et godt forarbejde. Bygningens fundament har vist sig at have stor betydning for styrken og modstandsdygtigheden. Det er i dag muligt at bygge skæve bygninger med et solidt fundament, som jo har en stor belastning, på grund af tyngdekraften. Det er altid godt at sikre sig ens beton er fra autoriserede leverandører, så der ikke er forkerte materialer blandet ind i betonen.

Written by