Lad bedemanden hjælpe familien igennem efter dødsfaldet

Døden er en svær størrelse at have med at gøre. Det ved man hos Smukbegravelse, der er bedemand i Rødding, hvorfor man har stort kendskab til at hjælpe familier, der har mistet en nær.

Fællestrækkene for folk, der har mistet en de holder af, er at de er i en tilstand, hvor sorgen fylder enormt meget. Sorg er en størrelse, der er svær at have med at gøre og sige noget konkret om, fordi den er meget forskelligt personer imellem. For nogle vil der være tale om en periode, hvor de er kede af det, men rationelt kan forholde sig til den nye virkelighed, hvor en elsket ikke længere er til. For andre vil der være tale om en tilstand, hvor den nye virkelighed ikke har rodfæstet sig. Måske benægter de, måske er de udfarende i deres reaktioner og opfører sig mere aggressivt eller med flere tårer end forventet.

Uanset hvad, så fylder sorgen meget – men der skal stadig arrangeres en begravelse eller bisættelse! OG det er så her, at en bedemand går ind og agere en sikker havn ved at bidrage med alt den nødvendige ekspertise, som skal sikre, alting bliver planlagt og koordineret, så det ender ud i et smukt farvel til den afdøde.                                                                               

Bedemanden kan hjælpe med samtale med familien, så det bliver klarlagt, hvad der er vigtigt til begravelsen. Måske familien har særlige ønsker, måske den afdøde efterlod sig et dokument med instruktioner eller ønsker til sin egen begravelse. Derudover skal der arrangeres blomsterkranse, gravsten, urne eller kiste, køres rustvogn og den afdøde skal klargøres til begravelsen. Bedemanden kan ligeledes hjælpe med at vejlede i at f.eks. hjemsøge begravelsesstøtte, indrykke dødsannonce og meget mere.

Alt dette sikrer mere ro til familien, som så kan sørge og tage sig bedre tid til samtalen med præsten etc. Derfor er det værd at lade en professionel bedemand guide familien igennem den efterfølgende periode efter at have mistet.

Written by