Indret dit soveværelse med en sengegavl

En sengegavl er mere end bare et tillæg til sengen. Sengegavle kan fungere som det perfekte samlingspunkt for et soveværelse – hvor sengen møder resten af soveværelsets indretning. Lad mig forklare hvad jeg mener med at samle rummet.

Kolde hvide vægge

I de danske hjem, så er den hyppigste farve til væggene hvid. Den renlighed som den hvide farver giver Skandinaviske et klinisk kendetegn – som mange bliver inspireret af og derved også vælger at male sine vægge hvide. Udfordringen med hvide vægge er at det hurtigt kan komme til at virke som et koldt lokale – dette er ofte ikke problemet i stuen, da man har planter og billeder på væggene. Problemet i soveværelset er at man ofte ikke er kreativ med vægpladsen over sengen. Dette kan skabe en disharmoni mellem sengen og væggen. En måde at skabe en glidende overgang mellem sengen og væggen, er igennem en sengegavl. En sengegavl kan fås i et utal af designs og størrelser – så det kan passe til både din seng og den indretningsstil i dit soveværelse.

 

Der er også praktiske årsager til en sengegavl. Hvis man nogensinde har oplevet at lægge sig ind i sengen en kold vinteraften, så ved man hvor lang tid der kan gå før man er helt varm. Dette kan man fremskynde ved at sætte en sengegavl op bagved sengen. Sengegavlen vil kunne holde bedre på varmen – især hvis der er puder i sengegavlen. Så varmer den dig også hurtigere op end hvis du lå op ad en kold vinter væg.

Designet

Designet på sengegavlen er vigtigt og det er værd at anbefale at man finder en sengegavl som ikke kun matcher sengens design, men også resten af soveværelset. F.eks. hvis din seng har træben, så kan det være pænt at have en sengegavl hvor træ spiller en væsentlig rolle i udseendet. Der findes uden tvivl en sengegavl som passer til din seng og din indretningsstil – det handler blot om at finde den i det store hav af forhandlere.

Written by