Hvad symboliserer dåbskjolen?

Dåbskjolen er et rigt historisk symbol på tradition og familie. Den bæres den dag, hvor børn bliver budt velkommen i deres families religiøse fællesskab, og den markerer starten på deres åndelige uddannelse. Den smukke hvide dåbskjole, som dit barn bærer, vil blive bevaret som et levende minde og et minde om begivenheden.

 

Du spekulerer måske på, hvor lang en dåbskjole skal være? Traditionelt vil dåbskjoler måle sig forbi barnets fødder, men stilen har udviklet sig gennem århundreder. I dag kan din familie vælge at ære traditionen med en kjole, hvis nederdel flyder forbi din babys tæer i en kaskade af stof. Eller du kan vælge en kjole, der slutter før tæerne.

 

Mange mennesker vælger nu en kortere kjolestil frem for kjolen, og begge er smukke afhængigt af din specifikke stil. Du kan finde unikke dåbskjoler fra Oli Prik til babypiger som er traditionelt i fuld længde, men lavet med en let luftig bomuld og naturlige broderede detaljer.

 

Dåbskjoler hedder robes de baptême på fransk, taufkleider på tysk, dåpskjoler på norsk, kastemekko på finsk, christening gowns på engelsk, og doopjurkjes på hollandsk.

 

Dåbshistorie

I dag sætter vi pris på både vintage dåbskjoler med blonder og moderne drengedåbsdragter. Du kan virkelig vælge din stil. Prinsesse Diana og Jackie O. vugger deres barn klædt i en kunstfærdig blondekjole.

 

Moderne barnedåbsdragter spænder fra den sædvanlige nederdel i fuld længde, nogle gange med strejf af blåt bånd, til smukke, tredelte jakkesæt i en række hvide eller pasteller. Baby drenge outfits kan også omfatte en hat og støvler; hver er søde strejf til et i forvejen smukt

 

Du bør have et særligt modtagertæppe til din barnedåb på dåbsdagen. Dåbstæpper har været i brug i århundreder, længe før den dåbskjole, vi kender i dag. Dåbstæpper eller bæreklude blev brugt til at dække spædbarnet efter nedsænkning i vand, før dåbskjolen blev standardiseret. De har en dobbelt funktion: de holder dit barn varmt og symboliserer samtidig renhed.

Written by