Hvad er et infrarødt saunatæppe?

Hvad er et infrarødt saunatæppe?
Et infrarødt saunatæppe er et produkt, som du kan vikle rundt om din krop.

Disse tæpper er ofte lavet af syntetiske materialer, såsom aramid eller polyurethan. Aramider bruges i kevlar og mange andre produkter for at give det sejhed, og polyurethan bruges i isolering, møbler, elektronik og meget mere.

En kontrolenhed er fastgjort til det infrarøde saunatæppe for at regulere temperaturen. Ved hjælp af kontrolpanelet kan du ændre temperaturen og aktivere eller deaktivere saunatæppet fra at afgive varme. Sådanne tæpper kan købes her

Sådan bruger du infrarøde saunatæpper derhjemme
Infrarøde saunatæpper er lavet til hjemmebrug. Du bruger produktet ved at pakke tæppet ud, så det er klar til brug, plugin i kontrolenheden i strømforsyningen. Du lægger derefter et håndklæde i det infrarøde saunatæppe og begynder at lægge dig ned i tæppet i gennemsnitligt 10-40 minutter.

Tæppet vil så nå temperaturer på maksimalt 70-80 grader celsius. Dit hoved vil ikke være nedsænket i tæppet, da du normalt kan vikle puder omkring dine skuldre med de fleste modeller for at forhindre, at dit hoved bliver overophedet.

(Hovedet er den kropsdel, der højst sandsynligt overophedes og begrænser det omfang, du kan øge din kernekropstemperatur.)

Efter din session renser du indersiden af ​​det infrarøde saunatæppe med et andet håndklæde og en naturlig antibakteriel sæbe – af hygiejneformål. Rengøring af tæppet tager flere minutter og er ret nemt at gøre, fordi du kan folde saunatæppet helt ud og derefter skrubbe alle de svære at lokalisere pletter.

Gennemsnitsprisen for et infrarødt saunatæppe ligger på omkring 4500kr, men på NordicHigh fåes et kvalitetstæppe til kun 3749,-, eksklusive forsendelse. Af den grund er denne mulighed mere overkommelig, hvis du har færre økonomiske midler, men der er også nogle ulemper, som jeg er nødt til at diskutere:

Er infrarøde saunatæpper sikre?
Det naturlige spørgsmål, der dukker op lige nu, er “er infrarøde saunatæpper sikre” Mit svar: det afhænger af, hvordan du definerer “sikkert”.

Det meste af tiden er disse produkter ikke lavet af 100 % sikre materialer. Også fordi det er et tæppe, rører det din hud, og nogle af materialerne vil interagere med din hud og dermed din krop.

Desuden opvarmes polyurethanen, hvilket betyder, at den teoretisk set kan udsendes til luften (1; 2). Den risiko bliver større, simpelthen fordi uden at opvarme materialet omkring tæppet, ville saunatæppet ikke fungere i første omgang.

For det andet er der spørgsmålet om elektromagnetiske frekvenser (EMF’er). Tæppet er placeret mod din krop, med varmepanelerne placeret næsten direkte mod din hud. EMF’er er altid farligere, jo mere direkte de er placeret mod din krop. Af den grund kan du blive udsat for højere niveauer af EMF’er med et tæppe end med andre saunamuligheder.

Nogle virksomheder som NordicHigh hævder, at deres saunatæpper ikke udsender nogen EMF’er.

Written by