Find det rigtige fuglebur til din undulat

Som ejer af et dyr, er det dit ansvar at sørge for at diy dyr har alt hvad den har brug for. Dette gælder uanset hvilket dyr du har. Også selvom det er et lille kæledyr. Er du for eksempel ejer af en undulat, eller gerne vil have en undulat, er der nogle ting du skal være opmærksom på inden du anskaffer dig en. Du skal sørge for at den har det rigtige fuglebur til undulat, foder og alt andet der er nødvendigt for en lille fugl, som en undulat.

Fuglebur – hvad har din undulat brug for?

Selvom undulaten er en lille fugl, har den brug for plads til at kunne flyve rundt på. Den har brug for udfordringer for at trives, alt dette skal der være plads til i et bur. Buret skal mindst være 60x30x55 cm, for to undulater, men det er fortrukket at buret er større. Da der skal være plads til mange ting. De kan hurtigt komme til at kede sig, så det er vigtigt at du giver dem muligheden for at holde sig i gang. Der skal også være plads til en redekasse, hvor de kan gemme sig i. Der skal være plads til et vandbad, da dette også gavner fuglene. Når du går i gang med at indrette buret, er det en god ide at bruge mange forskellige grene. Dette gør buret mere interessant for undulaterne. De bruger grenene til at sidde på og slibe næb og kløer. Derfor er varieret grene en god ide. Derudover, nyder de at gnave og undersøge ting, så brug gerne grene med meget bark, kviste, blade osv. Det mere tekstur der er på grenen, det bedre er der for undulaterne.

Undulat – hvad er vigtigt at være opmærksom på?

En undulat er en lille papegøjefugl, på omkring 18 til 20 cm, når de er voksne. De ses ofte for at være en god begynder fugl, grundet deres venlige og nysgerrige personlighed. De er meget sociale fugle, og derfor er det altid fortrukket at du har mindst to undulater, på samme tid. Hvis de ikke har selskab af en anden undulat, mistrives de. De kommer ikke til at leve et godt og positivt liv. Så hvis du ikke har muligheden for at have to, skal du ikke have en undulat. Du kan have undulater af de køn du ønsker, men hvis du har en af hvert køn, skal du være opmærksom på at der kan komme unger. Derfor hvis du vil undgå dette, anskaf dig to af samme køn. Når det kommer til foder, er de ikke kræsne. De spiser mange forskellige ting, men du skal være opmærksom på at der er nogle bestemte ting, de ikke kan tåle. Generelt består deres foder af frø og frugt, de må aldrig løbe tør for foder, grundet at de har et højtstofskifte. Der nogle ting du skal være opmærksom på inden du anskaffer dig undulater, men de er nogle fantastiske dyr, så de er det hele værd.

Written by