Få det bedste ud af storrumskontoret

Storrumskontoret er meget udbredt rundt omkring i Danmark, og det er selvfølgelig fordi at der er mange fordele ved det. Det er f.eks. en del nemmere at samarbejde og dele viden, når man sidder tæt på sine kolleger – og så har det også interpersonelle fordele, idet det styrker relationerne kolleger imellem. Der er dog også en del ulemper ved storrumskontoret, bl.a. forstyrrelser og især støj. Det handler derfor om at indrette de fysiske rammer så godt som muligt for at undgå at disse ulemper tager over og påvirker arbejdsklimaet negativt. I denne artikel har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du får det bedste ud af storrumskontoret.

Placér de rette medarbejdere sammen

Der vil altid være nogle medarbejdere, der arbejder mere sammen end andre, især i forhold til jobfunktionen, og disse medarbejder bør selvfølgelig sidde tæt på hinanden for bedst muligt at kunne arbejde sammen. Det kan nemlig give en del unødig støj, hvis disse medarbejdere sidder langt fra hinanden.

Prøv med en adfærdspolitik

Det kan være svært at ændre vaner, især hvis ikke alle er enige om, hvordan det bør forholde sig i et storrumskontor. I den forbindelse kan det altså være en god idé at udarbejde en adfærdspolitik, som alle medarbejdere skal skrive under på. Den kan f.eks. indeholde regler som at man skal gå hen til den person, man vil snakke med – eller man skal forlade kontoret til fordel for f.eks. et mødelokale, hvis man skal have en længere samtale eller et telefonmøde. Hvis der er en politik, vil flere rette sig efter den – og det kan forhindre en hel del distraktioner på kontoret.

Forbedre akustikken

Ro og fred kommer ikke af sig selv i et storrumskontor. Selvom der er en adfærdspolitik, vil der selvfølgelig stadig være støj fra opkald, trafik rundt på kontoret og lignende. Her kan det altså sagtens være selve indretningen af rummet, der er synderen. Heldigvis er der meget man kan gøre for at forbedre akustikken i rummet. Man kan f.eks. indrette kontoret med lyddæmpende lofter, akustikskærme, akustikplader og lignende. Der er mange muligheder, også til at opdele rummet lidt mere.

Indret med stillerum

Uanset hvor meget man gør for at dæmpe støjniveauet på kontoret, så vil der altid forekomme larm og forstyrrelser i et storrumskontor. Det kan derfor være en god idé at indrette storrumskontoret med stillerum rundt omkring, som medarbejderne kan trække sig tilbage i, hvis de har brug for stilhed og fuld koncentration. Hvis det er en mulighed, bliver distraktionerne færre og det sikrer at produktiviteten stiger. Det giver helt sikkert også nogle glade medarbejdere på sigt.

Written by