Er du på udkig efter en ny bil? – læs dette først! 

Inden du trykker på aftrækkeren og køber din nye bil, så læs med nedenfor! Der er nemlig meget at holde styr på, når det kommer til at købe ny bil. I denne artikel vil du få inspiration og vejledning omkring 2 helt centrale spørgsmål, som knytter sig til køb af bil. Nemlig om hvorvidt du bør købe ny eller brugt og hvorvidt du skal vælge en automatgearkasse eller en manual. Dette er spørgsmål, som kan variere alt efter dine præferencer og økonomi. Læs med nedenfor, for inspiration og afklaring! 

Ny eller brugt bil – hvad er bedst? 

Biler mister meget værdi de første år af deres levetid. Dette er det første, som du bør vide i dette spørgsmål. En fiat 500 automatgear kan miste 20%+ af sin værdi de første 3-4 år og netop derfor er det relevant at spørge sig selv, om du har behov for en ny bil. Du har måske hørt mottoet – ”en ny bil er kun 1 år fra at være næsten ny”. Dermed ikke sagt, at det ikke er dejligt at få en helt ny bil. Men, du kan overveje om det er det værd for netop dig. Faktum er, at det er langt billigere at købe samme bil, hvis du blot køber den, når den er et par år gammel.  

Automat eller manuel – hvad skal du vælge? 

Vi bibeholder eksemplet med en fiat 500 automatgear i dette spørgsmål. Sandheden omkring automat vs. manuelt gear er at det er komplet op til dine præferencer og erfaringer. Hvis du syntes det er stressende at skulle skifte gear konstant, vil en fiat 500 automatgear naturligvis være at anbefale. Giver et gearskifte dig derimod en vis køreglæde? Så skal du naturligvis vælge manuelt gear. Ift. vedligeholdelse viser statistik, at manuelt gear holder bedre. Men, der er tale om marginaler, lad derfor ikke dette påvirke din beslutning.

Written by