Det skal du kigge efter, når i skal finde forlovelsesringe

Hvis du er på udkig efter forlovelsesringe, så kan det være en skræmmende opgave. Der er så mange forskellige typer af sten at vælge imellem, og priserne varierer også. I dette blogindlæg vil vi diskutere alle dine muligheder i forhold til forlovelsesringe med tips til, hvordan du finder den perfekte!

Når man skal kigge efter en den perfekt ring, skal man kigge på de 4 C’er, som er:

  • Carat weight (Karatens vægt) – Størrelsen på diamanten
  • Cut (form) – Som er, hvilken form diamanten skal være
  • Color (farve) – Hvilken farve caraten skal have
  • Clarity (klarhed) – Hvor klar stenen skal være

Størrelse sten

Det første er karat, som henviser til størrelsen og vægten af en diamantsten. Når du leder efter forlovelsesringe, skal du vælge noget omkring 0,75 karat, da det vil være perfekt til daglig brug, men også stort nok til at gøre et indtryk, når det bæres sammen med andre dele som f.eks. vielsesringe!

Det kan også være, at i slet ikke ønsker en sten i jeres forlovelsesringe. Der er ingen regler, der siger, at det skal være en ægte diamant, og at den skal være stor. Den kan være lige så simpel, som du ønsker den.

Formen på ringen

Næste punkt på listen er skåret, som er stenens faktiske form. Der er så mange forskellige former at vælge imellem i dag, herunder ovale, marquise- og pæreformede forlovelsesringe, at du vil være sikker på at finde noget perfekt til din partner!

Karatens farve

Det tredje C er farven på en diamant, som kan fås i mange forskellige farver fra sort til hvid. Der findes også gule diamanter, lyserøde og blå diamanter! Alt, hvad man nu er til, kan vælges. Ligesom rav kan variere i farven, (læs mere om rav, så klik her)

Klarhed

Endelig er der klarheden, som henviser til, hvor klar eller fejlfri en sten er. Jo færre fejl den har, jo dyrere vil den være, da de er sværere at finde! Når du køber en diamant, skal du kigge efter noget så klart som muligt.

Når det gælder stilen på din ring, bør du også tænke på, hvilken type metal den er lavet af. Du kan få sølvringe eller guldforlovelsesringe og endda platinringe, hvis du ønsker det. Du vigtigste er, at du vælger den stil, som passer bedst til jer.

Find jeres forlovelsesringe hos en smykkebutik eller online sammen

Der er mange muligheder at gå hen, når i skal finde jeres forlovelsesringe. Mange kan bedst lige at tage den den lokale guldsmed, hvor man kan fine ud af, hvilke typer ringe der findes. Her kan man også finde ud af, hvilken størrelse man skal have, så man får den helt perfekte ring.

Man graverer hinandens navne i det, så man symbolsk tilhører hinanden, når man giver hinanden ringene. Mange par vælger også at købe deres ringe sammen, så de kan finde noget, der repræsenterer dem begge. Du bør altid få bekræftelse fra din partner, før du begynder at kigge efter forlovelsesringe, da i skal være sammen om det, og i begge skal have en ring på jeres fingre. Ringene behøver dog nødvendigvis ikke at være ens.

Written by