Derfor skal købe legetøj til din dreng

Lige om lidt fylder dit barnebarnet, din søn, eller din nevø år igen, og du aner simpelthen ikke hvad du skal give ham. Skuer du ud over gulvet på børneværelset kan du måske hurtigt konstatere at det ikke er legetøj der ligefrem mangler.

Men, faktisk er legetøj en vigtig del af drenge og børns udvikling, så selvom din første tanke ikke lige er, at købe mere legetøj til drenge til hans fødselsdag så bør du måske overveje det en ekstra gang.

Selvom de bløde pakker kan virke fornuftige, så er de hårde pakker nemlig også meget værd for din dreng. 

Leg er lig med læring

Uanset om du er voksen eller barn, så lærer du bedst gennem leg, for når noget er sjovt, så hænger det nemlig ved. For børn er leg faktisk ikke kun den bedste læring, men ofte den vigtigste læring også.

Derfor er det netop så vigtigt med legetøj der understøtter denne læring. Det kan være alt lige fra kreativt legetøj til seje actionfigurer der afspejler barnets alder og interesser.  

Actionfigurer handler om meget mere end at være sej

Din dreng ønsker sig med stor sandsynlighed en actionfigur eller to. Det kan også være sengetøj med billedet fra hans seneste yndlingsfilm, eller måske den søde hund fra filmen Paw patrol – og selvom du tænker det er dyrt merchandise, så kan det alligevel give god mening.

At have en actionfigur eller andet legetøj fra yndlings filmene handler nemlig ikke bare om at være sej.

Når drenge leger med legetøj fra film som de har set, så lærer de nemlig at bygge deres egne historier. De lærer om godt og om ondt, om at hjælpe og at dele og meget mere. Legetøj er derfor med til at understøtte den identitetsudvikling som drenge går igennem.

Written by