Allergivenlig maling: maling uden MI

Maling uden MI er maling, der er fri for stoffet methylisothiazolinone. Det er nemlig et stof, der har givet allergiske reaktioner og derfor er det vigtigt med maling uden MI. Allergivenlige maling eller maling uden MI er derfor vigtigt at være opmærksom på, når man har allergier. Det er nemlig vigtigt, at selvom man har allergier, at man føler sig tilpas i at male og ikke hele tiden, skal være bange for at få en allergisk reaktion.

Grunden til MI bruges

Grunden til at ​​MI er blevet populær gennem årene, er fordi de er supereffektive til at forhindre forekomsten af ​​mange typer bakterier og skimmelsvamp. Desværre har det dog også sine ulemper. For dem, der lider af en MI-allergi kan det have negative konsekvenser. Det kan ende med symptomer som hudrødme, udslæt, betændelse, kløe, irritation og eller skællende hud. Derfor er der også kommet flere allergivenlige malinger ud.

Forekomsten af MI i andre produkter, er dog stadig meget udbredt. Efterhånden som allergierne stiger, kan egnede alternativer, der er fri for disse konserveringsmidler, stadig være meget udfordrende at finde. Så er det godt, at der er begyndt at komme allergivenlig maling især for dem, der har brug for dem. MI kan bl.a. være i rengøringsprodukter og skincare produkter, så man skal være opmærksom, hvis man er allergisk.

Overvejelser inden du maler

Inden du maler, er det naturligvis vigtigt at du får tjekket om det er allergivenlig maling, hvis du er allergisk overfor fx MI. Derefter kan du begynde at planlægge din tilgang bl.a. hvordan dine vægge skal males eller dit skab skal males samt hvilke farve eller farver, du gerne vil bruge.

Når du kigger på farve, skal du overveje om du ønsker en kold eller varm farve. Skal farven matche dine møbler og skal der være flere farver, der er komplimenterende? Inden du begynder at male, kan du teste farverne af og se hvordan, det ser ud i dit hjem samt hvordan det ser ud når det er lyst og når det er mørkt udenfor. Mange glemmer nemlig at farverne ser anderledes ud om dagen og om aftenen.

Derefter skal du købe dine værktøjer og materialer til at male. Disse værktøjer kan bl.a. være malerrulle, malerbånd og du skal altid huske at tage tøj på, som gerne må blive lidt beskidte af maling. Husk også at overveje, hvor meget maling du har brug for. Har du brug for at male flere værelser eller vil du bare male et lille skab? Nogle gange skal du også male over flere omgange, så maling ender med en flot finish, som matcher dit hjem.

Noget af det vigtigste inden du maler, er at passe på dine møbler og generelt dine ting og gulv, så der ikke kommer maling på. Hvis du skal male vægge, kan du flytte møblerne ud til et andet værelse. Hvis du bare skal male et lille skab, kan du gøre det udenfor eller et sted, hvor der ikke er mange møbler. Sørg for at sætte noget under skabet, så det ikke drypper med maling på gulvet.

Written by