Hvorfor det er vigtigt at dyrke sikker samleje?

Sikker samleje er fundamentalt for at beskytte sig mod seksuelt overførbare infektioner (STI’er), uønsket graviditet samt sikrer man en sund seksuel relation. Hyppig brug af kondomer, det værende sig små eller store pakker kondomer, er en enkel og effektiv måde til beskyttelse ved samleje.

Beskyttelse mod seksuelt overførbare infektioner

Kondomer er en yderst effektiv metode til at forhindre spredning af mange STI’er, herunder HIV, gonorré, chlamydia og syfilis. Disse infektioner kan have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser og i visse tilfælde, som hiv/aids, kan de være dødelige. Brugen af kondomer mindsker risikoen for overførsel eller opkøb af disse infektioner ved at fungerer som en barriere, der forhindrer direkte kontakt med sekreter, læsioner og generelt det inficerede område under sexakten.

Forebyggelse af uønsket graviditet

Efterlevelsen af sikker samleje gennem brugen af kondomer er lige så effektivt i at forebygge uønskede graviditeter. Kondomer, når de anvendes korrekt, har en effektivitet på omkring 98% i forhindringen af graviditet. Fordi kondomer fysisk blokere spermiernes vej, undgår man muligheden for befrugtning af et æg og i sidste ende en potentiel graviditet.

Opbygning af sunde seksuelle relationer

Selvom sikker sex oftest diskuteres i konteksten af fysiske sundhedsmæssige fordele, bør det også noteres dens bidrag til et sundt og betænksomt sexliv. At indgå i et samtykkende forhold, hvor begge parter tager ansvaret for deres egen og hinandens seksuelle sundhed, skaber tillid og forståelse. Det kan også styrke relationer og skaber en åben dialog om sex, hvilket er altafgørende for det emotionelle aspekt disco19sexliv.

Written by