Skab forbindelse til dine kunder med en app

I dag er smartphones blevet et uundværligt redskab for langt de fleste mennesker i den vestlige verden. Mobile apps har revolutioneret måden, virksomheder interagerer med deres kunder og brugere på. Derfor er apps også blevet til et konkurrenceparameter for mange virksomheder.

Få direkte adgang til dine brugere og kunder

Apps giver en direkte kanal mellem bruger/kunde og virksomhed. Vælger en person at downloade en app, har virksomheden altså en unik mulighed for at kommunikere med brugerne og skabe personaliserede oplevelser.

Når først app’en er installeret på brugerens telefon, har virksomheden mulighed for at udsende push-meddelelser. Disse kan bruges til at udsende relevante tilbud, opdateringer, nyheder m.v. Push-meddelelser har den fordel, at de ofte bliver læst.

Har din virksomhed en webshop, kan det måske også give mening at flytte en del af online-salget over på en app. Det bidrager til en større kundeloyalitet. Derudover er der også rig mulighed for at udsende push-beskeder med personaliserede tilbud for at øge salget.

Apps kan også bruges som et arbejdsredskab blandt nogle virksomheder, fx til de medarbejdere, der er på farten, eller som ikke har en computer tilgængelig i løbet af dagen. I dette tilfælde kan app’en fx også anvendes til support eller lignende.

Få hjælp af en professionel samarbejdspartner

Uanset hvad formålet med din virksomheds app er, er det en god idé at finde en professionel samarbejdspartner, der kan hjælpe med både udvikling og drift. En professionel samarbejdspartner har erfaringen og kompetencerne til at styrke din virksomheds app, fx ved at foreslå nye funktioner, som I måske ikke selv havde overvejet.

Der findes mange forskellige virksomheder, der kan udvikle apps. Én af dem er itpilot, der er et full-service webbureau i Viborg. Hos itpilot har de et dedikeret team af udviklere, og med deres mange års erfaring med app-udvikling kan rådgive og bidrage til hele projektforløbet lige fra idéudvikling til udvikling til drift og videreudvikling af app’en.

Udnyt de teknologiske muligheder

Med en app får din virksomhed adgang til en række teknologiske muligheder, som I ikke har adgang til via en almindelig hjemmeside. Det kan fx være til telefonens bluetooth, NFC-chip, GPS m.v. Disse teknologier giver med andre ord jeres virksomhed mulighed for at implementere ekstra funktionalitet til jeres app.

Leverer din virksomhed pakker eller andet til kunder, kan det være en god idé at have en app, der dels viser leveringsadresserne, men ved hjælp af telefonens GPS kan den også vise en rutevejledning. Det kan også være, at der er behov for at app’en kan sende eller modtage data fra andre enheder ved hjælp af bluetooth eller NFC.

Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at kigge på andre teknologiske muligheder med AI, AR eller IoT m.v.

Husk datasikkerheden

Uanset hvilken type app din virksomhed overvejer at få udviklet, så er det vigtigt, at I også har fokus på datasikkerhed og brugerfortrolighed. Det er vigtigt, at der bliver foretaget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, og at den gældende lovgivning, fx GDPR, overholdes.

Dette er endnu en god grund til at finde en professionel samarbejdspartner. De vil nemlig have viden om, hvilke sikkerhedsforanstaltninger, der skal opsættes, samt hvordan data generelt skal håndteres og beskyttes. Eksempelvis har itpilot en ISAE 3402-erklæring, som er deres dokumentation for, at alle krav og lovgivninger vedr. it-sikkerhed og god it-skik overholdes.

Written by