Logi og værelser i Aarhus og omegn

Et ophold, weekendtur eller en overnatning er blevet populært, og noget man tager sig tid til. Men det kræver godt logi og gode værelser. Vi vil ikke nøjes, men have det optimale ud af logiet afhængigt af, hvad formålet er med opholdet. Er du ude efter et værelse, hvor du kan trække dig væk fra larmen og opholde dig alene eller med din partner? Eller er det bare til opbevaring af dine ting og til et sted at sove? Uanset hvad, så er det vigtigt at være opmærksom på, inden du bestiller logi. 

 

Værelser i ældre stil

Nogle kroer har flere 100 år på bagen, og her mærkes det historiske vingesus. Værelserne er mere eller mindre renoverede, og møblementet kan være, fra da kroen åbnede eller holdt i den ældre stil. En af dem er Norsminde Kro, der ligger 20 km fra Aarhus. Her har de forskellige typer af værelser alt efter dit behov. Alle er individuelt og unikt indrettede. Med en beliggenhed i smukke omgivelser tæt på stranden, skoven, den gamle havn og Norsminde Fjord kan roen indfinde sig. 

 

Badehotel i vandkanten

Badehoteller i Danmark har også en del år på bagen, og de har fået en renæssance. At holde ferie som i gamle dage på de autentiske og charmerende badehoteller er blevet populært. Her tager den lyse stil og hyggelige værelser os med tilbage i tiden. I Østjylland finder du Kaløvig Badehotel. Knudhule Badehotel og Norsminde Kro.

 

De mere moderne hoteller

Nyere hoteller sørger for logi i mere moderne rammer. Her har enkeltheden og minimalismen fundet vej, hvilket er hyggeligt på sin egen måde. Mange hoteller er beliggende i byerne, og gæsterne har sightseeing i byerne eller oplevelser som teater eller sportskampe som formål. I Aarhus er nogle af de populære hoteller Comwell Aarhus, Scandic The Mayor og Radisson Blu Scandinavia Hotel.

 

Værelser med udsigt

Værelsesstørrelserne varierer meget. Nogle er intime, hyggelige og charmerende, mens andre er mere funktionelle og rummelige. 

Kræver logiet ro og afslapning uden de store forstyrrelser, er værelser med egen terrasse og udsigt at foretrække. At slå dørene eller vinduerne op og nyde den friske luft sammen med et glas vin på bordet, godt selskab og smuk udsigt er uvurderlig. Men en god bog i hånden og en solstråle på kroppen i eget selskab kan også noget. Helnan Marselis Hotel er et godt bud på logi med udsigt. 

 

Logi med mad og drikke

På kroer, hoteller og badehoteller er der rig mulighed for at tage plads i restauranten, der byder på frokost, aftenmenuer og ofte i selskab med diverse drikkevarer som vin, øl eller sodavand. Nogle steder er det klassisk dansk mad, mens andre byder på mad i gourmetklassen. Skal der noget ekstraordinært til, finder du også vin-, champagne- eller portvinssmagninger på nogle af stederne fx Norsminde Kro. 

 

Næste morgen venter den store morgenbuffet med varme og kolde retter sammen med kaffe, te, juice og måske også bobler. Hvis man mere er til brunch i Aarhus, så tjek lige den her brunch guide til Aarhus.

 

Gangbesværede og handicappede

I dag har de fleste hoteller og kroer fine forhold for gangbesværede og handicappede. Der kan være elevator eller døre uden trin, ligesom der er handicaptoiletter. 

 

Personalet er til for dig

Uanset hvilke spørgsmål der trænger sig på før, under og efter opholdet, er personalet klar til at hjælpe. De byder velkommen, viser dig til dit værelse og er behjælpelig med dine spørgsmål, så du kan få et perfekt ophold. 

 

Written by