Hvorfor skal man give firmajulegaver?

Firmajulegaver er efterhånden blevet en standard i langt de fleste virksomheder – og det er der faktisk mange gode grunde til.

Ja, medarbejderne bliver kompenseret med en løn, men nogle gange kan der være lange arbejdsdage, korte deadlines og meget mere, der gør, at medarbejderne kan arbejde over og yde en ekstra indsats for at få arbejdet gjort. Det er meget normalt på langt de fleste arbejdspladser – og det er faktisk lige netop derfor, at du som arbejdsgiver bør vise dine medarbejdere, at du sætter pris på deres hårde arbejde, også så de fremadrettet også vil knokle for dig og din virksomhed. Den oplagte måde at vise at du sætter pris på dine medarbejdere er, udover ros, at give dine medarbejdere en slut-på-året tak-for-indsatsen-gave – nemlig firmajulegaven.

Firmajulegaver får medarbejderne til at føle sig værdsatte. Det er en kæmpe anerkendelse. Faktisk betyder gaven så meget i sig selv, at de fleste medarbejdere faktisk slet ikke interesserer sig for gavens værdi. Det er i stedet tanken bag gaven, der betyder noget.

Det skal dog lige nævnes, at det ikke betyder, at det er lige meget, hvad du giver dine medarbejdere. Hvis du gerne vil skabe glade og loyale medarbejdere, så kan det være en god idé at vælge en gave, som dine medarbejdere vil blive glade for. Hvis du har en lille virksomhed med få ansatte, så er der større sandsynlighed for, at du også kender dine medarbejdere privat og dermed ved, hvad der ville være en god gave. Hvis du dog har en stor virksomhed og ikke kender alle medarbejdere personligt, så kan det selvfølgelig være svært, men her kan vælg-selv-julegaven være en god løsning.

Vælg-selv-løsningen går ud på at du som arbejdsgiver vælger et vist beløb pr. gave, og så får alle dine medarbejdere mulighed for at vælge en firmajulegave inden for dette budget. Det giver medarbejderne mulighed for at vælge en gave, som de rent faktisk kan bruge til noget frem for hvis alle får det samme, som f.eks. endnu et sengesæt eller 4 flasker vin. Det koster ikke ekstra for dig som arbejdsgiver, men sikrer at alle dine medarbejdere rent faktisk får noget, de ønsker sig – og det kommer uden tvivl dig til gode i sidste ende. Det giver dig nemlig medarbejdere, der er villige til at yde den ekstra indsats, når de kommer tilbage fra juleferien.

Written by