Hvornår begyndte man at ro

Roning er en gammel form for transport og rekreation. De første både blev sandsynligvis roet af de tidlige mennesker til at sejle mellem øer eller langs floder. Roning blev også brugt i krigsførelse, hvor roede skibe transporterede krigere i kamp. Roning er stadig populært i dag som sport og som en måde at motionere på.

 

Vikingerne var glade for at ro, da de sejlede ud i verden. De brugte både, der blev roet af flere personer, og besætningerne var ofte meget succesfulde i kamp. Roning var også en populær transportform for vikingerne, da de brugte bådene til at rejse mellem deres landsbyer og udforske nye lande.

 

De første ro-løb blev afholdt i det gamle Grækenland. Disse kapsejladser var ofte farlige, da bådene ikke var særlig stabile, og roerne måtte kæmpe med stærke strømme. Løbene var dog populære og tiltrak store tilskuerflokke.

 

Roning blev en populær sport i England i det 18. århundrede. Den første roklub blev grundlagt i 1715, og i 1800 fandtes der over 100 klubber. Sporten voksede i popularitet i løbet af det 19. århundrede, og i begyndelsen af det 20. århundrede var den en fast del af den britiske kultur.

 

Roning er stadig en populær sport i dag, og der findes klubber over hele verden. Det er en fremragende måde at holde sig i form på, og mange mennesker nyder at deltage i løb. Roning er også en populær sport for tilskuere, og der er mange berømte ro-løb som f.eks. Oxford-Cambridge Boat Race.

Written by